Debranşare. Gălăţenii, din nou captivi în zonele unitare

Debranşare. Gălăţenii, din nou captivi în zonele unitare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nu este o glumă proastă, prin blocarea hotărârii Consiliului Local privind suspendarea serviciului de furnizare a apei calde şi căldurii, zonele unitare au fost reinstituite. Şi asta pentru că proiectul de hotărâre atacat de prefectul judeţului prevedea, într-unul dintre articole, desfiinţarea zonelor unitare.

La finele săptămânii trecute, primarul Ionuţ Pucheanu a promis, într-o conferinţă de presă, că situaţia gălăţenilor care, fără voia lor, au redevenit captivi în sistemul centralizat va fi rezolvată într-o şedinţă de îndată. Numai că, decizia a fost amânată pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local care va avea loc la finele acestei luni.

Mai grav este că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, şi gălăţenii care nu locuiesc în zonele unitare, şi vor să beneficieze de ajutorul de 3.000 de lei pentru achiziţionarea unei centrale termice, ar trebui acum să ceară aviz de debranşare de la Calorgal, ba mai mult, să plătească pentru el! Autorităţile susţin că acest lucru nu se va întâmpla, însă nu au o soluţie legală pentru o atare situaţie.

Citit 5711 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2017 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.