Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
10 comentarii

Primarul Ionuţ Pucheanu vrea să lase fără obiect acţiunea în instanţă a prefectului Gabriel Aurelian Panaitescu, prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu solicită anularea hotărârii Consiliului Local care a decis îngroparea sistemului centralizat de termoficare. Vineri, aleşii locali ai Galaţiului se vor întruni în şedinţă extraordinară, iar pe ordinea de zi se vor afla trei proiecte de hotărâre, dintre care unul vizează chiar revocarea HCL nr. 157/12.04.2017, atacată de către prefect la Tribunal.

Tot vineri, va fi supus votului aleşilor locali un proiect de hotărâre care se referă la „pentru stabilirea situaţiei deosebite privind imposibilitatea asigurării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Galaţi” şi un altul  „privind acordarea unui ajutor financiar pentru achiziţionarea unui sistem de încălzire şi apă caldă alternativ sistemului centralizat de termoficare şi aprobarea condiţiilor de acordare a ajutorului financiar”.

Vom reveni cu amănunte cu privire la conţinutul celor trei proiecte de hotărâre iniţiate de edilul şef.

 

Citit 11620 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 23:14

10 comentarii

 • postat de corneliu Vineri, 09 Iunie 2017 07:36 Link la comentariu
  5
  1

  Inainte si inapoi/ c-asa -i hora pe la noi! Prefectul asta e cu capu'. ce e greu de inteles, e jaf pe bani publici! Taxele platite de cei care au centrala se duc pe subventionarea sistemului celor care nu au. Poate nu a aflat personajul dar tovarasia impusa a trecut, societatea si dreptatea sociala sunt fundamente ale unei lumi de care tovarasul nu a auzit!

  Raportează
 • postat de Adi B. Joi, 08 Iunie 2017 13:05 Link la comentariu
  6
  2

  E o solutie ieftina pentru toti ,pentru apa calda cheltuiti 400-500 ,doar pentru caldura pe timp de iarna (4-5 luni) se poate cu cet-ul care valorifica abur si apa calda din combinat moca. Centralele sa fie optionale pana la anul in iarna macar.

  Raportează
 • postat de Ady B. Joi, 08 Iunie 2017 12:49 Link la comentariu
  7
  4

  Pentru apa calda se rezolva rapid cu 350-500 lei. Pentru centrala (caldura la iarna) e prea mult si cu cei 3000 care nu prea vin. Deci lasati oamenii sa i-si faca bugetul pe anul asta si mai dati caldura in sistem centralizat si iarna asta si de la anul stie tot galateanul ce are de facut.

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 07 Iunie 2017 13:11 Link la comentariu
  19
  45

  Primar si consilieri, sunt rupti de realitate! Ori sunt dusi cu pluta, ori au interese personale.

  Raportează
 • postat de IonV Miercuri, 07 Iunie 2017 13:03 Link la comentariu
  42
  33

  Prefectul sa ofere si alternative viabile la aceasta caracatita numita pompos "Calorgal", mancatoare de bani publici cu duiumul ! Pentru ca propunerea primarului asta viza, intreruperea lantului de pierderi financiare fara sfarsit din bugetul local an de an ! Si orasele din tara care au desfiintat acesti monstri mancatori de bani vad ca traiesc si fara "ceapeul" asta unde toata lumea primeste caldura si apa calda fara sa plateasca !

  Raportează
 • postat de Unde e STRATEGIA TERMICĂ pe termen lung? Miercuri, 07 Iunie 2017 12:33 Link la comentariu
  25
  49

  VREM APĂ CALDĂ URGENT!
  Acest Primar ne-a făcut oraşul de RUŞINE şi a lăsat gălăţenii în MIZERIE!
  Este cel mai incompetent Primar din toate timpurile!
  La fel şi consilierii locali. Nu sunt în stare să elaboreze o STRATEGIE de încălzire a oraşului cu instalaţii moderne şi ecologice, dar pasează motanul la cetăţeni!!
  RUŞINE, RUŞINE !!

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 07 Iunie 2017 12:12 Link la comentariu
  12
  40

  Nu stiu daca mai foloseste la ceva acest atac, oricum tardiv, s-a consumat timp in care trebuia lucrat la proiectul asta!

  In schimb s-a produs degringolada, unii cetateni nu stiu incotro sa apuce, au facut precontracte cu firme pentru centrale, le-au anulat, dandu-si seama ca nu au bani si de la primarie....

  Pentru aceasta bataie de joc galatenii ar trebui sa adune semnaturi pentru demitetrea actualei administratii, daca nu o face acum, situatia aceasta cu apa calda si caldura se va complica, orasul deja a intrat in incapacitate de plata pe anumite proiecte incepute si neterminate, se platesc dobanzi la dobanzi din imprumuturi vechi, alte imprumuturi au fost deja aprobate, si in curand colapsul si haosul va domina intreg orasul.

  Priviti numai la adunatura de incompetenti din CL si primarul fudul care vrea, una din prostii, intai sa faca o intrare fastuoasa intrun oras daramat.

  De aici ne putem da seama ca omul asta chiar nu are habar pe ce lume traieste si de aceea trebuie sa plece de acoolo cu tot stafful PSD-ist si PNL-ist in frunte cu ONUT, chiar din opozitie, nu fac nimic.Numai gurae ste de ei.

  Raportează
 • postat de SFANTUL Miercuri, 07 Iunie 2017 11:45 Link la comentariu
  14
  37

  PRIMARUL STIE CA SE SCUMPESTE GAZUL DE LA 0.11172 LEI/KWH LA 0.146LEI/ KWH FARA TVA SI ACCIZE.
  IN CAZUL ACESTA MAI AJUTA PRIMARUL PE CEI CE NU POT PLATI? MA INTREB SI EU.

  Raportează
 • postat de costina Miercuri, 07 Iunie 2017 11:45 Link la comentariu
  12
  38

  Acest "ales local",cred ca nu-si asuma nici o responsabilitate in acest nenorocit de oras,lasat de izbeliste de orice "propus ".Cum isi motiveaza el si ceilalti salariu nesimtit de mare nefacand nimic ! De cand s-a instalat nu se vede nimic ,se vad doar plimbarile,strazile si trotuarele pline de gropi,capacele de pe strazi zdrongane ne -au tampit de cap,Bine ca pun floricele ,cainii zburda nestingheriti,trai nineaca pe banii statului ! Noi suntem,de folos doar sa-i votam,in rest Dumnezeu cu mila !

  Raportează
 • postat de julien Miercuri, 07 Iunie 2017 09:50 Link la comentariu
  9
  50

  aceasta adunatura numita consiliul local stia inainte de adoptarea hotararii ca poate fi atacata de prefect?????????????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.