Listele electorale, luate la puricat

Listele electorale, luate la puricat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a început verificarea listelor electorale utilizate în secţii de votare din 14 judeţe, printre care şi Galaţi. Autoritatea Electorală precizează că a primit din partea competitorilor electorali un număr de 25 de sesizări în vederea descoperirii cazurilor în care o persoană a votat fără a avea drept de vot sau a votat de mai multe ori la alegerile europarlamentare din 7 iunie.

De asemenea, AEP a primit 82 de cereri ale organelor de urmărire penală prin care se solicită verificarea unor persoane care şi-ar fi exercitat dreptul de vot fără să aibă dreptul sau au votat de mai multe ori la alegerile pentru PE.

Suspiciuni la Galaţi

Suspiciuni de turism electoral au existat în ziua europarlamentarelor  când atât PSD cât şi PD-L au cerut verificarea listelor suplimentare din câteva localităţi ale judeţului. Vă reamintim cele patru contestaţii înregistrate la Biroul Electoral Judeţean în duminica eurovotului.

·    PD-L a acuzat de turism electoral microbuzul VW, vernil, cu numărul de înmatriculare GL.06.VBK, care transporta persoane între localităţile Frumuşiţa, Folteşti şi Vlădeşti.

·    Tot PD-L a reclamat că persoane de etnie rromă de la Umbrăreşti şi Drăgăneşti făceau turism electoral la secţiile de votare 217 şi 218 din comuna Barcea.

·    La finele zilei de duminică, democrat-liberalii au îndreptat un deget acuzator spre gălăţeanul Costel Pătraşcu, afirmând că acesta ar fi votat de două ori: o dată la secţia 261, în comuna de domiciliu, Corni – sat Măcişeni, şi încă o dată, pe liste suplimentare, la Valea Mărului, la secţia 425.

·    Într-o contestaţie, PSD a reclamat că un autobuz cu numărul GL 44 DMY a fost închiriat de către consilierul  judeţean PD-L Silviu Burluc, să transporte 20 de tineri la Vârlezi, pentru a vota. Cererile privind verificarea listelor suplimentare din Vârlezi şi Barcea au fost înaintate Autorităţii Electorale Permanente. În plus, şase gălăţeni au fost deja depistaţi că au votat de cel puţin două ori.

Încă şase luni

AEP subliniază pentru cei care aşteaptă rezultate imediate ale verificărilor că, potrivit dispoziţiilor legale, termenul de verificare a listelor electorale este de şase luni de la primirea acestora, şi după obţinerea fondurilor necesare prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.55/2009, AEP va comunica şi alte date despre verificarea şi arhivarea acestora.

Citit 580 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.