Pe străzile din Galaţi, numai biciclist să nu fii
Foto: Marius Negri

Pe străzile din Galaţi, numai biciclist să nu fii
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Redeschisă de curând circulaţiei, strada Tecuci are ceea ce gălăţenii din alte zone ale oraşului abia aşteaptă: piste de biciclişti. Cu două benzi, delimitate între ele, ba chiar şi cu traversări pe la trecerile de pietoni, acestea ar trebui să-i ajute pe cei ce umblă pe două roţi. Numai că se întâmplă exact pe dos...

Mai multe sesizări din partea locuitorilor de pe strada Tecuci ne-au atras atenţia cu privire la utilizarea benzilor pentru circulaţia bicicletelor. Concret, în loc să fie folosite de cei care aleg mijloacele de transport nepoluante, acestea au devenit locuri de parcare pentru şoferii care ajung în zonă. "Eu am fost în Italia, la muncă, vreo câţiva ani. Şi acolo sunt piste de biciclete, aproximativ ca acestea. Dar nu o să vezi în veci o maşină parcată pe ele. Că vine poliţia şi, pe lângă amendă, îţi ridică şi maşina. La noi, de ce nu se poate face asta?", ne-a explicat Sergiu Podaru, un locuitor al zonei.

Delimitarea cu stâlpi, o soluţie?

De altfel, cetăţenii au venit şi cu o soluţie pentru autorităţile locale, astfel încât pistele să fie libere. "E foarte simplu. Se pun nişte stâlpi de metal, înalţi de cel mult 20 de centimetri, şi nu mai intră nicio maşină. Să vedeţi ce libere vor fi pistele", ne-a explicat şi Matei Surcică, un domn de 54 de ani.

Cu toate astea, autorităţile locale ne-au transmis că proiectul străzii nu cuprindea şi montarea unor astfel de stâlpi şi că pentru o eventuală implementare a lor ar trebui făcute noi studii şi alte proiecte de investiţii.

Până la delimitare, se dau amenzi 

Curioşi, totuşi, să aflăm dacă măcar Poliţia Locală a luat vreo măsură, am contactat biroul de presă al instituţiei şi am cerut lămuriri. "Poliţia Locală Galaţi este la curent cu această problemă, astfel că până pe 18 iunie, de la redeschiderea străzii, au fost date 12 avertismente şi 13 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 3.625 de lei", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Citit 8290 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.