Ura, se repară trotuarele!

Ura, se repară trotuarele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul avea nevoie! * Asfaltări şi nu prea… * Investiţii de 1,7 milioane de lei în acest an *

Bulevarde, străzi, chiar şi alei mai cu pile au mai fost asfaltate, multe chiar de câteva ori, de la Revoluţie încoace. Şoferii, care pot da în judecată Primăria dacă îşi strică suspensiile, au fost astfel mereu avantajaţi. Dar pietonii? Dai în judecată pe cineva că-ţi strici pantofii?

Multe dintre trotuarele gălăţene sunt poate cele mai proaste din lume (desigur, atunci când se mai văd de maşini…)! Ce ne facem cu tocurile şi gleznele noastre? Ce ne facem când plouă şi dăm în bălţi? Simplu: o luăm pe carosabil şi suntem amendaţi sau călcaţi…

Există program de reparaţii

Primăria are însă un program, în desfăşurare, de reparaţii trotuare, am aflat de la directorul Direcţiei de Urbanism, Ionel Ardean, la rândul său supărat pe această situaţie: trotuarele sunt mizerabile în mare parte! Chiar şi vecinii îl pistonează: ce fac cei de la Primărie ca să îndrepte situaţia? Şi uite că există program de reparaţii…

De la Direcţia Tehnică a Primăriei am aflat amănunte: se lucrează la repararea trotuarelor în cartierele Micro 17, Siderurgiştilor Vest,  În total 7.800 mp.

De asemenea, se află în fază de licitaţie a constructorilor lucrările pentru trotuarele din Mazepa I şi II, precum şi Ţiglina I şi II. Chiar am fotografiat un astfel de trotuar, parcă bombardat, lângă gardul bisericii Trei Ierarhi din Mazepa!

S-au reparat, oficial, 7.800 mp de trotuare

Am mai aflat de la Direcţie că, până acum, în cadrul programului de reabilitare a trotuarelor, s-au realizat deja 7.800 mp, în Micro 19, 20 şi 21. Bugetul total alocat trotuarelor pentru anul în curs este de 1,7  milioane lei, am aflat din aceeaşi sursă.

Curioşi, ne-am dus să vedem, luând la întâmplare câteva  străzi dintr-un cartier: Micro 19. Am văzut într-adevăr multe trotuare netede, dar vizibil asfaltate cu mult timp în urmă. Doar n-or fi fost şi ele… raportate.

Găsim şi un trotuar cu asfalt care pare nou: strada Strungarilor. Păcat că băieţii care au asfaltat aşa conştiincios au lăsau în spaţiul verde (vorba vine verde!) bucăţi de asfalt! Pe la mijlocul străzii, întâlnim vechile denivelări. E drept, nu chiar gropi, ci gropicele…

Ne mai învârtim şi, în buricul pieţei, trotuarul Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir este la fel de şifonat. Păi, nu-i tot din cartierul raportat la gata?

Poate şi cititorii din alte cartiere ne vor spune părerea lor, căci este bine să lăudăm treaba bine făcută, dar să şi observăm ce e doar de mântuială…

Explicaţii foto:

1 - Strada Strungarilor, din cartierul raportat ca „executat”

2 - În aşteptarea reparaţiilor, trotuarul de la Trei Ierarhi

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.