Galaţiul se face că plouă, Bucureştiul ne răspunde!

Galaţiul se face că plouă, Bucureştiul ne răspunde!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Răzvan Murgeanu îi dă replica lui Dumitru Nicolae, în privinţa costului reabilitării termice a blocurilor *

După ce „Viaţa liberă” a publicat joi un material referitor la reabilitarea termică a locuinţelor din municipiul Galaţi – în care am prezentat declaraţiile primarului Dumitru Nicolae pe acest subiect – am primit, tot ieri, o reacţie din partea lui Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Nemulţumit de afirmaţiile primarului Dumitru Nicolae referitoare la valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare termică pentru un apartament, sau cu privire la fondurile insuficiente alocate în plan local, motiv pentru care lucrările vor fi desfăşurate de probă, Răzvan Murgeanu a ţinut să precizeze:

„Domnul primar al Galaţiului a spus că noi am fi estimat costul lucrărilor pe un apartament la 10.000 de euro. Eu nu ştiu de unde a scos primarul Galaţiului această sumă! În medie, aşa cum puteţi afla şi de pe site-ul oficial al ministerului, costurile lucrărilor ajung, pe un apartament, la aproximativ 4.000 de euro!”.

„Oraşul meu natal”

În calitatea sa de om născut şi crescut, o bună bucată de timp, la Galaţi, Răzvan Murgeanu a adăugat că „am alocat, recent, Galaţiului, o sumă de bani pentru lucrări de reabilitare termică, dintr-o redistribuire a fondurilor… M-am gândit la Galaţi ca la oraşul meu natal…”

„Din acest punct de vedere vreau să vă spun că oraşul meu natal a intrat în programul de reabilitare termică abia miercurea trecută, când am realocat bani, nefolosiţi de alte localităţi… Alături de Galaţi mai figurează [la alocarea de fonduri] şi primăriile din Timişoara, Panciu şi Negreşti (Vaslui). Eu personal am vorbit la telefon cu fiecare reprezentat al primăriilor”.

„La Galaţi am vorbit cu city-managerul Florin Popa, căruia i-am spus că am alocat o sumă de bani pentru reabilitarea termică. De altfel, domnul primar ar fi putut să vorbească cu domnul city-manager şi se lămurea… L-am sfătuit [pe Florin Popa] să posteze cât de curând, săptămâna viitoare, de pildă, pe SEAP, organizarea licitaţiei pentru realizarea de lucrări, astfel încât să le poată finaliza până la sfârşitul anului”, ne-a declarat Murgeanu.

„Noi nu facem experimente”

„Să fie clar: ministerul nu alege blocurile care se reabilitează, ci doar alocă o sumă de bani, reprezentând cota de 50 la sută din costul lucrărilor, fonduri care nu se dau în mână, ci în baza cărora se decontează facturi. Noi nu facem experimente pe câte un bloc, dacă domnul primar vrea să facă lucrări de probă, este problema dumnealui!”.

Răzvan Murgeanu ne-a explicat şi de ce alocarea de bani, anunţată de primarul Dumitru Nicolae, nu se regăseşte în prezent pe site-ul oficial al ministerului: „pentru că decizia trebuie semnată de ministrul Blaga, după care se postează pe site-ul oficial”.

Citit 913 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.