Zeci de milioane de euro, investite în drumurile administrate de CJ. Bilanțul proiectelor, la un an de mandat

Zeci de milioane de euro, investite în drumurile administrate de CJ. Bilanțul proiectelor, la un an de mandat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a reuşit să facă în doar un an ce a promis în campania electorală să facă în patru ani. Ieri, şeful CJ a prezentat un bilanţ al proiectelor şi finanţărilor atrase pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, anunţând că proiectele pe care Consiliul Judeţean le are, la acest moment, vizează peste 160 de kilometri. Asta, în condiţiile în care Costel Fotea a promis, în campania electorală de anul trecut, că va reabilita şi moderniza 150 de kilometri de drumuri. „Drumurile judeţene reprezintă practic oglinda Consiliului Judeţean. Acestea sunt cele mai vizibile, în condiţiile în care lungimea lor este de aproximativ 800 de kilometri. Nu vorbim despre poveşti, vorbim despre contracte certe, cu sursă de finanţare sigură. La unele dintre ele vom începe lucrările în perioada imediat următoare, iar la unele după ce vom finaliza procedura de achiziţie. Zic eu că este un lucru îmbucurător pentru Galaţi”, a declarat preşedintele Costel Fotea.

Cu bani europeni, cu fonduri proprii şi guvernamentale

Aşa cum era de aşteptat, din fonduri europene vor proveni cei mai mulţi bani pentru investiţii în drumurile administrate de CJ. După cum v-am mai informat, în repetate rânduri, nu mai puţin de 85 de kilometri vor fi reabilitaţi şi modernizaţi cu aproximativ 42 de milioane de euro. Este vorba despre DJ 251 (Matca-Valea Mărului-Cudalbi-Slobozia Conachi-Smârdan), DJ 242 (Vârlezi-Tg. Bujor-Umbrăreşti-Viile-Fîrţăneşti-Folteşti) şi DJ 252 (Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea).

„Avem 10 kilometri pe care i-am reabilitat şi modernizat în 2016-2017. Este vorba despre 4,5 kilometri pe DJ 251G între Corni şi Măcişeni, cu finanţare prin PNDL, şi alţi 5,2 kilometri, pe care i-am făcut din fonduri proprii. În urmă cu o săptămână, am semnat un contract pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare pentru alţi 17,6 kilometri de drum judeţean, tot din fonduri proprii. Aşteptăm ca, până la finele lunii august, să finalizăm şi proiectul tehnic, şi achiziţia pentru reabilitarea şi modernizarea a altor opt kilometri de drum judeţean. La toate aceste proiecte se adaugă şi cei 22,84 de kilometri care vor fi reabilitaţi cu cei aproximativ 42 de milioane de lei pe care i-am obţinut prin PNDL2 - DJ 242B (pe segmentul cuprins între Bereşti şi Târgu Bujor) şi DJ 251 (pe tronsonul cuprins între Tecuci şi Matca)", a menţionat preşedintele CJ.

Citit 3153 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2017 23:12

5 comentarii

 • postat de Terente
  Vineri, 28 Iulie 2017 16:24
  Bilantul acestui "gura sparta", nu este acoperit in fapte ci doar in laude...Cred ca are nevoie de tratament de specialitate ca prea vorbeste in dodii!
  1
  2
  Raportează
 • postat de dezamagitul
  Joi, 27 Iulie 2017 19:31
  Daca in judet, afirmati ca s-a realizat ceva in materie de drumuri, nu acelasi lucru se poate spune despre drumurile din sat Vadeni, com Cavadinesti. Are perfecta dreptate dl sau dna ,,greata" care a scris mai sus.
  Cu siguranta la alegerile urmatoare dna primar mai imprastie 2 carute de zgura si inchide usor gurile celor din sat unde sunt in majoritate asistati sociali si cu aplauze va fi din nou votata.
  Acum cand afara ploua nu avem curaj sa mergem in acest sat; atat drumul de la Cavadinesti la Vadeni cat si drumul din sat este plin de gropi, pietre, noroi, etc.
  0
  10
  Raportează
 • postat de SOMERUL de la CJG
  Joi, 27 Iulie 2017 13:11
  Despre societatile din subordine nu are nici un cuvant de spus?? Drumuri si Poduri, Consproiect? De ce CJG nu a vrut sa le pastreze? Ca si cum au terminat toate investitiile din judet! Motto-ul "management defectuos" pe care il adora, este valabil doar pentru CJ, care nu si-a respectat statutele de infiintare al acestor societati! sa va fie rusine ca v-ati batut joc de specialisti cu 30-40 ani vechime. Noi somerii si fostii someri ai acestor societati, va uram din tot sufletul sa ajuge-ti la virsta de 50-60 de ani sa fiti concediati asa cum ati reusit s-o faceti cu salariatii din cele 2 societati.
  1
  5
  Raportează
 • postat de tutulica
  Joi, 27 Iulie 2017 11:43
  Domnule Presedinte ati fost de la Galati pana la Beresti?Drumul are portiuni unde este peticit dar pe portiuni intinse sunt gauri in asfalt destul de mari.Ce faceti in acest sens?pe cand il asfaltati?sau macar peticit,pentru un moment,ca sa putem circula civilizat.Exp:la iesire din Tulucesti spre Tatarca-Sivita,intre Chiraftei si intrarea in Viile,la iesirea din Viile spre Tg,Bujor(Umbraresti),cum treci linia cfr la Tg.Bujor spre Moscu,Moscu-Baneasa-Balintesti.Eu circul des pe acest traseu si infrastructura pe alocuri lasa de dorit....
  1
  11
  Raportează
 • postat de greata
  Joi, 27 Iulie 2017 10:26
  Nimic despre drumul Cavadinesti-Vadeni,ne-am saturat de promisiuni domnelor primarite ,treceti la fapte,Vor veni alegerile locale,cu ce tupeu veti cere votul celor din Vadeni?
  2
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.