Zeci de milioane de euro, investite în drumurile administrate de CJ. Bilanțul proiectelor, la un an de mandat

Zeci de milioane de euro, investite în drumurile administrate de CJ. Bilanțul proiectelor, la un an de mandat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a reuşit să facă în doar un an ce a promis în campania electorală să facă în patru ani. Ieri, şeful CJ a prezentat un bilanţ al proiectelor şi finanţărilor atrase pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, anunţând că proiectele pe care Consiliul Judeţean le are, la acest moment, vizează peste 160 de kilometri. Asta, în condiţiile în care Costel Fotea a promis, în campania electorală de anul trecut, că va reabilita şi moderniza 150 de kilometri de drumuri. „Drumurile judeţene reprezintă practic oglinda Consiliului Judeţean. Acestea sunt cele mai vizibile, în condiţiile în care lungimea lor este de aproximativ 800 de kilometri. Nu vorbim despre poveşti, vorbim despre contracte certe, cu sursă de finanţare sigură. La unele dintre ele vom începe lucrările în perioada imediat următoare, iar la unele după ce vom finaliza procedura de achiziţie. Zic eu că este un lucru îmbucurător pentru Galaţi”, a declarat preşedintele Costel Fotea.

Cu bani europeni, cu fonduri proprii şi guvernamentale

Aşa cum era de aşteptat, din fonduri europene vor proveni cei mai mulţi bani pentru investiţii în drumurile administrate de CJ. După cum v-am mai informat, în repetate rânduri, nu mai puţin de 85 de kilometri vor fi reabilitaţi şi modernizaţi cu aproximativ 42 de milioane de euro. Este vorba despre DJ 251 (Matca-Valea Mărului-Cudalbi-Slobozia Conachi-Smârdan), DJ 242 (Vârlezi-Tg. Bujor-Umbrăreşti-Viile-Fîrţăneşti-Folteşti) şi DJ 252 (Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea).

„Avem 10 kilometri pe care i-am reabilitat şi modernizat în 2016-2017. Este vorba despre 4,5 kilometri pe DJ 251G între Corni şi Măcişeni, cu finanţare prin PNDL, şi alţi 5,2 kilometri, pe care i-am făcut din fonduri proprii. În urmă cu o săptămână, am semnat un contract pentru începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare pentru alţi 17,6 kilometri de drum judeţean, tot din fonduri proprii. Aşteptăm ca, până la finele lunii august, să finalizăm şi proiectul tehnic, şi achiziţia pentru reabilitarea şi modernizarea a altor opt kilometri de drum judeţean. La toate aceste proiecte se adaugă şi cei 22,84 de kilometri care vor fi reabilitaţi cu cei aproximativ 42 de milioane de lei pe care i-am obţinut prin PNDL2 - DJ 242B (pe segmentul cuprins între Bereşti şi Târgu Bujor) şi DJ 251 (pe tronsonul cuprins între Tecuci şi Matca)", a menţionat preşedintele CJ.

Citit 3306 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2017 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.