Târgu Bujor - Lucrări multe, bani puţini

Târgu Bujor - Lucrări multe, bani puţini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se lucrează, în prezent, la reabilitarea a două străzi din Târgu Bujor: Mercur şi Şcolii. Detalii ne-a oferit primarul oraşului, Ştefan Arfire.

„Este vorba despre 760 de metri liniari de borduri şi asfalt. Am accesat , în acest sens, un proiect în cadrul căruia grantul este de 210.000 de euro, iar cofinanţarea, deci partea noastră, de 23.100 de euro. Din păcate, în prezent nu stăm prea bine cu banii, aşa că nu putem acoperi partea de cofinanţare” a precizat Ştefan Arfire.

Totuşi, lucrările sunt în curs pe ambele străzi - partea carosabilă e în plin proces de pregătire pentru asfaltare, trotuarele sunt marcate cu borduri, iar edilul declară că speră într-un ajutor de la CJ.

De sprijin, mai spune primarul Arfire, ar mai fi nevoie şi într-un alt proiect: reabilitarea reţelei de canalizare a oraşului. E vorba, mai întâi,  despre înlocuirea unei conducte principale de 1,62 km, apoi despre extinderea canalizării pe 8 străzi – 3,49 de kilometri de conductă. Per total, valoarea proiectului depăşeşte un milion de euro.

„Şi aici vom avea nevoie de ajutor la partea de cofinanţare, mai ales că  apar multe lucrări ascunse, neprevăzute în proiect, pe care vrem să le includem la cheltuieli materiale. Sper ca până la jumătatea lunii octombrie să finalizăm aceste două proiecte, plus un al treilea privind colectarea (inclusiv colectarea selectivă) a deşeurilor şi transportul acestora”, conchide primarul.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.