Sprijin pentru Guvernul Boc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, Traian Băsescu, premierului şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere îşi exprimă susţinerea pentru Guvernul Boc şi pentru sistemul unic de salarizare. Prin vocea liderului Vasile Panţuş, alianţa felicită PD-L pentru că este alături de primul ministru, şi critică virulent PSD.

“Nu avem aceeaşi consideraţie faţă de segmentul doi din coaliţia de guvernare (PSD). Acest partid din stadiul de FSN şi până în prezent, prin poziţia sa, ne face să avem bănuiala juridică de a crede că tot timpul a premeditat pentru avantaje personale îmbrăţişând minciuna şi pe căi oculte a defavorizat clasele sociale ducând vizibil ţara în dezbinare şi dezastru prin bârfeli fără clarviziune în măsuri viabile în folosul comunităţii”, se arată în scrisoarea Alianţei.

Panţuş face şi o listă cu capete de acuzare pentru PSD: “Prin ordinul regimului Iliescu s-au înapoiat aceste  părţi sociale  urmărindu-se falimentarea majoritară a proprietăţilor noastre şi căpătarea de libertăţi de a fi vândute sau privatizate mai mult la negru şi implicit reducerea locurilor de muncă şi pensionare forţată. Tot acest regim Iliescu a lăsat agricultura la îndemâna hoţilor. Tot sub regimul Iliescu toţi pensionarii din România au fost păgubiţi de o creştere a pensiilor de circa 40 la sută”, se arată în documentul dat publicităţii.

Soluţii şi ameninţări

Pentru ieşirea din criză, alianţa propune un referendum naţional pentru ca pentru o perioadă de câteva luni sau chiar un an, începând de la preşedintele ţării şi până la ultimul salariat sau pensionar, să nu se primească venituri mai mari în salarii sau pensii decât salariul mediu brut pe economie, adică 1700 de lei.

„Admirăm şi apreciem hotărârile repetate ale primului ministru în a lua măsuri de redresare, iar dacă partenerii de coaliţie nu-i sprijină şi continuă cu bârfeli, suntem hotărâţi, noi pensionarii care suntem sprijiniţi de circa 6 milioane de alegători, să ne transformăm într-o formaţiune politică condusă de un SFAT al bătrânilor, care să înlocuiască această clasă politică găunoasă, încât chibzuit să redresăm economia ţării dând de lucru tinerilor noştri plini de forţă în ţara lor, România”, se arată în finalul scrisorii deschise.

Citit 650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.