Angajaţii Calorgal, în şomaj tehnic până la sfârşitul anului

Angajaţii Calorgal, în şomaj tehnic până la sfârşitul anului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Chiar dacă autorităţile pregătesc repornirea sistemului centralizat de termoficare, iar din această săptămână au început probele la instalaţiile de distribuţie a căldurii şi apei calde din interiorul blocurilor, salariaţii Calorgal sunt trimişi în şomaj tehnic, câte patru zile pe lună.

Măsura care, potrivit reprezentanţilor societăţii, ar urma să genereze ceva economii la fondul de salarii, se va aplica până la finele anului (inclusiv în luna decembrie).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, "permanenţa nu va fi afectată". În prezent, Calorgal are aproximativ 460 de angajaţi.

Reamintim că şi producătorul de agent termic primar, Electrocentrale (CET) Galaţi, a luat, în ultimii ani, o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor - trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic în perioada aprilie-octombrie şi reduceri semnificative de personal.

Citit 5917 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Septembrie 2017 14:43

14 comentarii

 • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 02:10
  82.78.154.***
  De la 1 Aprilie s-a oprit CET Galați.Tot de atunci angajații,au plecat în șomaj.Dar Calorgal ce servicii au prestat de atunci? Pentru că producția s-a oprit.El distribuitorul are mai multi angajați ca producătorul.Si asta se întâmplă de când a intrat CET in insolvență din cauza politicienilor corupți care au anulat datoriile pe care le aveau de platit către Electrocentrale.Banii.Unde sunt banii? În paradisuri fiscale? În vile,mașini de lux.Adriana Stratulat,George Cubasa și alții au cunoștință de așa ceva? Aici e vorba de spălare de bani.Si foarte mulți care au dispărut subit,prin decizia unei instanțe.Hmmm...Tot de 3 Ani CET, stă în șomaj tehnic câte 6 luni pe an.APATERM stă cu burta in sus și jubilează.Oriunde în lume,domnilor....PRODUCATORUL FACE LEGEA.Nu ești bun,ca și distribuitor... PA...altul,care știe să facă treabă.Dar,așa este când își bagă dracul coada, adică Neprofesioniștii.In Companiile de stat se poartă termenul de..."Sat de curve și de hoți... neamuri și cumetri toți" Verificați și vedeți că am dreptate.Atata timp când într-un bussines faci cumetreala...never...never...nu o să meargă afacerea.Hai săriți acum...PROFESIONISTILOR.
  2
  14
  Raportează
 • postat de Nordicul
  Vineri, 22 Septembrie 2017 09:13
  82.78.253.***
  Dati pensionarii afară de la c alorgal a sunt f. multi pe la birouri cu salarii f. mari ,nu fac nimic pentru atîția bani, mai reduce ti astfel fondul de salarii , sau sunt toții membrii de partid.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Carmen P
  Joi, 21 Septembrie 2017 15:43
  193.230.156.***
  De citit: Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 cu completarile ulterioare

  Doar am rasfoit-o si mi-au sarit in ochi citeva incalcari flagrante:

  "Organizarea şi funcţionarea serviciilor de utilităţi publice trebuie să asigure îndeplinirea obligaţiilor de serviciu public definite potrivit următoarelor exigenţe/cerinţe fundamentale, şi anume:
  a) universalitate;
  b) continuitate din punct de vedere calitativ şi cantitativ;
  d) accesibilitate egală şi nediscriminatorie la serviciul public;

  (2) Organizarea, furnizarea/prestarea şi gestionarea serviciilor de utilităţi publice trebuie să asigure:
  a) satisfacerea cerinţelor cantitative şi calitative ale utilizatorilor;
  b) sănătatea populaţiei şi calitatea vieţii;
  c) protecţia utilizatorilor;
  d) funcţionarea optimă, în condiţii de siguranţă a persoanelor şi a serviciului, de rentabilitate şi eficienţă economică a construcţiilor, instalaţiilor, echipamentelor şi dotărilor, corespunzător parametrilor tehnologici proiectaţi şi în conformitate cu caietele de sarcini, cu instrucţiunile de exploatare şi cu regulamentele serviciilor;
  g) dezvoltarea durabilă, protejarea şi valorificarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale şi protecţia şi conservarea mediului, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare;
  h) informarea şi consultarea colectivităţilor locale beneficiare ale acestor servicii;


  Art 9
  4) Autorităţile administraţiei publice locale au următoarele obligaţii faţă de operatorii furnizori/prestatori ai serviciilor de utilităţi publice:
  a) să asigure un tratament egal pentru toţi operatorii, indiferent de forma de proprietate, de ţara de origine, de organizarea acestora şi de modul de gestiune adoptat;
  b) să asigure un mediu de afaceri concurenţial, transparent şi loial;
  c) să respecte angajamentele asumate faţă de operator prin hotărârea de dare în administrare a serviciului, respectiv prin clauzele contractuale stabilite prin contractul de delegare a gestiunii serviciului;

  d) să asigure resursele necesare finanţării infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciilor, corespunzător clauzelor contractuale; "

  Deci: cum a asigurat Primaria universalitatea, continuitatea, impartialitatea, accesul nediscriminatoriu, concurenta (intervenind in defavoarea unui operator), sanatatea si siguranta cetatenilor, finantarea obligatorie?

  Si cetatenii si salariatii Calorgal se pot adresa instantei cu legea-n mina.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Carmen P
  Joi, 21 Septembrie 2017 15:11
  193.230.156.***
  Economii pentru afaceristi pe seama salariilor unor amariti.
  Prin acest somaj tehnic, somaj care poate fi dovedit ca ilegal in instanta - intrucit Calorgal are dreptul legal la compensatii care sa-i acopere costurile plus o cota de profit - Primaria incearca sa mai recupereze din banii dati fraudulos pt cumpararea centralelor ( de la firmele prietene, desigur).

  Cu alte cuvinte, salariatii Calorgal sustin ei insisi, cu banii lor, campania de falimentare a propriei firme, asa cum si galatenii sustin din impozitele lor cresterea costului gigacaloriei.

  Acest mecanism prin care victima contribuie si face sa devina rentabila propria exterminare a fost patentat in lagarele de munca naziste. Aceia au fost judecati pentru crime contra umanitatii. La fel se va intimpla si cu acestia.
  2
  27
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Joi, 21 Septembrie 2017 11:38
  193.230.156.***
  Felicitari PSD care au distrus sistemul de termoficare din Galati, au numit numai capete dec apra cu salarii mari si responsabilitate nimic. Asa ne trebuie.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 21 Septembrie 2017 10:01
  81.12.148.***
  Domnule dgi, un sistem centralizat de incalzire, eficient si functional, asa cum se doreste, nu va exista niciodata, cel putin nu in Galati, unde partidul dicteaza dupa propriile interese. Cred ca nu suntem realisti daca tot visam.
  Da, am si copil si parinti si socri si am facut eforturi financiare pentru a le asigura o incalzire eficienta prin montarea de CT.
  13
  9
  Raportează
 • postat de dgi
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 20:17
  82.208.137.***
  domnule AKBAR, pomana electorala este ajutorul pentru debransare care nu respecta legile reale precum si pe cele de bun simt . Subventionarea pretului energiei termice livrate catre populatie este prevazuta si reglementata prin lege si se aplica in toata tara. Campanii pentru inchiderea sistemelor centralizate(singurele care pot primi bani europeni pentru eficientizare/dezvoltare) au fost desfasurate doar in localitati cu conducatori incapabili sa deruleze proiecte europene. Revenind la subventii trebuie sa stiti ca in orasul Galati doar 50% din cei care pot munci au loc de munca si din acestia doar jumatate au salarii mai mari de salariul minim. Sustinerea unui sistem centralizat este singura sansa pentru cel putin 35% din populatie (adica peste 100000 de oameni). Sistemul este ingenunchiat de politicienii care ne-au condus si ne conduc care in 27 de ani au subfinantat termoficarea si au utilizat-o ca moneda de schimb intre ei. Trebuie sa stiti ca toate apartamentele ramase in sistem reprezinta mai putin decat scolile, liceele, gradinitele etc. Aveti copii sau parinti in varsta? Respectatii dvs. daca politicienii conducatori nu o fac. PS De angajamentul primariei de a monta centrale la scoli pana la iarna s-a ales praful. Stiati?
  8
  25
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 16:20
  188.24.212.***
  Se reporneste sistemul centralizat de termoficare. O sa mancam din nou supa cu furculita, adica. Nu ne-am lecuit de cat banarit am platit din bugetul local, pentru piederile din retea, defectiuni, subventii, blabla...
  Primaria acorda o suma de bani, tot din bugetul local, logic, si celor ce doresc sa-si achizitioneze CT. deci sa renunte la serviciile de top ale Calorgal.
  Adica, subventionam in continuare ineficienta dovedita a Calorgal (defuncta Apaterm) si platim in paralel si cota parte din fiecare CT montata.
  Noi ceilalti, care ne-am debransat pe banutii nostrii, sa inteleg ca suntem cam fraieri, nu-i asa ?
  Pai atunci ce-ar fi daca v-am cere sa nu mai platiti pomeni electorale din taxele noastre ?
  22
  22
  Raportează
 • postat de Sandu
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 11:45
  86.127.209.***
  Majoritatea galatenilor crede ca montarea de centrale individuale pe gaz metan este o solutie foarte buna in comparatie cu sistemul centralizat de termoficare.
  Din pacate este o involutie nu o evolutie. Acest lucru se va demonstra in 10 ani.
  Pacat de banii care s-au investit in Galati in termoficare.
  15
  38
  Raportează
 • postat de Mary Hoana
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 11:40
  89.136.231.***
  Primarelu si gasca lui psd a reusit sa distruga un sistem care functiona si asta pe banii fraierilor . . Care bani de la buget , care gaura neagra la banul public ? Nimeni nu a platit cat a consumat , deci subventia era la toata populatia si mai multa la trantorii care nu aveau venit minim . Chiar este de dorit sa se termine cu acest sistem iar cine comenteaza aiurea sa suporte costuri astronomice individuale . Sau sa stea in frig cu bomba in casa . In loc sa luam atitudine fata de un sistem care distruge si ne pune sa suportam costurile incompetentii lor noi aplaudam . Trist .
  4
  33
  Raportează
 • postat de Ce spuneti de legea asta care se pregateste ?:
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 10:15
  5.254.97.***
  "Constructorii de locuinţe care pun centrale pe gaz trebuie să dovedească primăriei că sunt mai eficiente decât termoficarea. Se schimbă legea"
  13
  25
  Raportează
 • postat de lipi
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 09:18
  82.78.155.***
  dar oare nu ar functiona societatea si fara purtator de cuvant???sau secretare si alte lipitori???
  1
  54
  Raportează
 • postat de un cetatean care NU lucreaza la calorgal
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 05:39
  5.13.168.***
  Pa, esti un om care nu reuseste sa-si depaseasca conditia de om al grotei! Orice om cu bun simt, din mileniul 3, ar fi deranjat de comentariul dumitale...Ma intreb cum ai fi comentat, daca DUMNEATA lucrai la calorgal! :)
  13
  37
  Raportează
 • postat de Pa !
  Miercuri, 20 Septembrie 2017 00:42
  185.137.18.***
  Ce rost are sa mai stea incurcati acesti angajati ai CALORGAL ?
  Trebuie sa inteleaga ca e momentul si e cazul sa-si ia adio de la viata frumoasa si calda pe care au avut-o pana acum ... ȘANDRAMAUA SE INCHIDE, DRUM BUN IN VIATA !
  47
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.