Gospodărire Urbană. Lipsa de personal şi de interes au dus la un sezon eşuat

Gospodărire Urbană. Lipsa de personal şi de interes au dus la un sezon eşuat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Încă din primăvară, zeci de sesizări au ajuns, zilnic, ba pe adresa Primăriei, ba pe adresa redacţiei noastre, ba chiar pe contul de socializare al societăţii Gospodărire Urbană. Încă de la preluarea mandatului de director, Bogdan Ardean s-a confruntat cu criticile gălăţenilor, nemulţumiţi de iarba crescută necontrolat în cartierele gălăţene.

La jumătate de an de la preluarea mandatului, directorul Gospodărire Urbană recunoaşte că sezonul a fost unul eşuat din multe puncte de vedere, mai ales în ceea ce priveşte zona de spaţii verzi. "Ne-am confruntat încă de la început cu un continuu du-te-vino al personalului pe zona de spaţii verzi. Spre exemplu, dacă săptămâna trecută aveam 27-28 de oameni care se ocupau efectiv cu tunsul ierbii în oraş, astăzi (n.r. - marţi, 19 septembrie) mai avem pe teren doar 19 persoane. Vin cu cererea de demisie prin acordul ambelor părţi şi îşi încetează activitatea, iar noi trebuie să căutăm mereu alţii. Din acest punct de vedere, recunosc, sezonul nu a fost cel mai bun", ne-a explicat Bogdan Ardean.

Rezolvarea sesizărilor, prin intermediul Primăriei

Un alt aspect punctat de Bogdan Ardean a fost modul în care au fost luate în calcul sesizările făcute de cetăţeni. "Pentru că noi suntem o societate în subordinea Primăriei, este nevoie ca autorităţile locale să ne dea de lucru. Practic, cetăţenii trebuie să sesizeze Primăria în probleme ce ne privesc pe noi, iar Primăria să ne dea lucrarea. În acest moment, am rezolvat toate sesizările venite prin Primărie în ceea ce priveşte copacii căzuţi din oraş. Continuăm să lucrăm după programul autorităţilor locale la toaletare, unde intervenim cu o echipă de alpinişti, o macara şi două PRB-uri complet funcţionale. Mai avem şi o echipă de tăietori la liber, însă momentan nu avem nevoie de ei, pentru că nu mai sunt copaci căzuţi, care să poată fi tăiaţi la nivelul solului", ne-a mai declarat Bogdan Ardean.

Planuri de viitor

Nemulţumit de cum au mers lucrurile în primele şase luni de mandat, directorul Gospodărire Urbană a anunţat că vor exista modificări. "Vom lucra în principal la abordare, la felul în care recrutăm oamenii. Suntem al treilea judeţ din ţară în ceea ce priveşte şomajul, aşa că forţă de muncă există. Vom gândi bine abordarea pe care o vom avea din primăvara anului viitor", a conchis Ardean.        

Citit 5522 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 10:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.