Sindicaliştii de la Gospodărire Urbană, cu jalba la Prefectură

Sindicaliştii de la Gospodărire Urbană, cu jalba la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nemulţumit că reprezentanţii Primăriei intenţionează să apeleze la operatori privaţi pentru întreţinerea celor mai importante parcuri şi zone de promenadă ale oraşului, pe care Gospodărire Urbană s-a dovedit incapabilă să le îngrijească în această vară, liderul de sindicat din cadrul societăţii a venit la Prefectură pentru a se plânge că reprezentanţii salariaţilor nu au fost consultaţi.

„Se creează un precedent. Ni se ia o activitate, după care ne putem aştepta la cu totul alte dorinţe ale factorilor decizionali. Am rugămintea să ţineţi cont de doleanţa noastră şi înainte de a lua decizia, să fim consultaţi”, a spus, în şedinţa de ieri a Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, Paul Vavilov, liderul Sindicatul „Active System” al Gospodărire Urbană. Sindicalistul a făcut referire, printre altele, la „implicaţiile sociale care vor rezulta dintr-o posibilă externalizare a activităţii societăţii”, în sensul că aproximativ 100 dintre cei 250-270 de angajaţi ai societăţii ar putea rămâne fără loc de muncă, şi a reclamat că iniţiativa conducerii Primăriei „este luată în grabă şi fără consultarea partenerilor de dialog social din cadrul societăţii”.

„Proiectul va fi dezbătut pe toate feţele”

Prezent la Comisia de Dialog Social, viceprimarul Sorin Enache i-a invitat pe sindicalişti să participe la comisiile de specialitate ale Consiliului Local, atunci când proiectul va intra în dezbaterea aleşilor, însă a subliniat că „oportunitatea şi legalitatea vor fi stabilite de către Consiliul Local”. „Discuţia este proaspătă, se află în stadiul de proiect (...) Ceea ce înseamnă activitatea de întreţinere spaţii verzi, la ora actuală reprezintă un alt nivel de performanţă, calitate şi specializare pe care Gospodărire Urbană nu le are şi nici nu a dovedit că le-ar putea avea. Şi am să aduc în discuţie un singur element: s-a pierdut vegetaţia preţioasă, valoroasă de buxus (gardul viu n.r.) din Grădina Publică pentru că acel angajat al societăţii, coleg al dumneavoastră, taie vârfurile plantei, dar nu a văzut şi viermele, semnele de uscăciune, să vină să ia măsuri de precauţie, de tratament fitosanitar. Chiar dacă pe undeva va avea un impact şi asupra numărului de personal din societate, vă spun că, la ora actuală, nu aveţi posibilitatea tehnică. V-am cerut anumite activităţi, de multe ori, şi pur şi simplu nu aveaţi cum să le realizaţi”, a declarat viceprimarul. Sorin Enache a recunoscut că, din păcate, la conducerea societăţii s-au perindat „oameni lipsiţi de viziune pentru gospodărirea oraşului”.  

Reamintim că municipalitatea se pregăteşte să scoată la licitaţie amenajarea şi întreţinerea a aproape 30 de zone verzi ale oraşului, pe care Gospodărire Urbană nu a fost capabilă să le îngrijească anul acesta. Este vorba despre patru loturi cu parcuri şi scuaruri importante ale oraşului. Primul lot vizează scuarul bulevardului Galaţi, scuarul străzii Oţelarilor, Parcul Rizer, Grădina Publică, Parcul Libertăţii, Rondou Statuie Gară, Parcul Eroilor (Prefectură), Parc Disco VIP şi Parc Selgros. Al doilea lot cuprinde Parcul din Micro 39 aferent blocului V4, cel din Micro 17 aferent Penny Market, Orăşelul Copiilor, Parcul Cloşca, Parcul Unicom şi Rondoul IFR, Parcul de la Patinoar, Parcul Viva, Casa de Cultură şi scuarul de pe strada Siderurgiştilor. Lotul III vizează Parcul din Micro 13B, Parcul de la Turnul TV, parcarea din Micro 19 aferentă Liceului Economic, parcul I.C. Brătianu, Parul Ghe. Asachi, Parcul CFR, Parcul Eminescu, scuarul central strada Traian Vuia, iar cel de-al patrulea lot cuprinde scuarul de pe strada Brăilei (central) şi Faleza Superioară a Dunării taluz (porţiunea cuprinsă între Biserica Precista şi Parcul Viva).

Citit 2382 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2017 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.