Licitaţie pentru toalete publice cu taxare şi alarmă

Licitaţie pentru toalete publice cu taxare şi alarmă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Administraţia locală îi plăteşte firmei bucureştene Toi Toi & Dixi SRL 103.275 de lei fără TVA pentru închirierea şi întreţinerea a 80 de toalete ecologice simple mobile, cărora li se adaugă cinci toalete ecologice simple mobile - proprietatea oraşului - WC-uri care cu greu pot fi utilizate de cetăţeni din cauza mirosului greu şi a mizeriei. Anul viitor, gălăţenii ar putea folosi toalete publice racordate la apă şi canalizare, care, sperăm noi, vor fi mai prietenoase cu cei aflaţi în mare nevoie… fiziologică.

Primăria municipiului Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimat între 781.300 de lei şi 1.562.600 de lei fără TVA, pentru achiziţia şi montajul unui număr de maxim 40 şi minimum 20 de toalete publice. Acestea ar urma să fie amplasate în 34 de zone din oraş, cu precădere în parcurile mari şi în cele din cartiere, dar şi la capătul traseelor de transport.

Cum vor arăta noile toalete

Caietul de sarcini al licitaţiei prevede toalete "dotate cu instalaţie electrică, aplică cu leduri, priză, ventilator, panou electric radiant (aerotermă), instant electric pentru apa caldă şi panou electric”, racordate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului, şi cu robinet de golire a instalaţiei în căminul în care se face branşarea. „Pentru acces, toaleta va fi prevăzută cu uşă cu sistem de închidere automatizat, prevăzută cu panou de taxare ce va debloca uşa în momentul achitării taxei. Opţional, pentru evitarea vandalizării, toaleta va fi dotată cu sirenă şi senzor de vibraţii (impact)”, se arată în caietul de sarcini.

Gălăţenii ar trebui să găsească în noile toalete „lavoar, baterie de lavoar cu senzor, WC şi rezervor WC din inox, cu acţionare cu senzor, oglindă, uscător de mâini automat, suport de hârtie cu dozare limitată, dispenser săpun şi capac cu autocurăţare (dezinfectare) automatizată”! Iar obiectele sanitare vor fi din inox special pentru uz în toaletele publice. Şi asta nu e tot! Conform documentelor licitaţiei, toaletele vor avea un sistem de acoperiş verde, cu zece jardiniere cu plante perene.

Toi-Toi, până în mai

În licitaţia lansată, Primăria precizează că îşi doreşte un acord-cadru cu o durată de 12 luni, cu un singur agent economic. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut. Ofertele sunt aşteptate până pe 27 decembrie 2017. Rămâne de văzut când se va atribui licitaţia.

Cert este că actualul contract încheiat cu firma bucureşteană Toi Toi & Dixi SRL expiră în luna mai a anului viitor.

Citit 6775 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.