Un cititor ne sesizează: Programul de circulaţie al autobuzelor NU este respectat!
Foto: Detalii Depixelate

Un cititor ne sesizează: Programul de circulaţie al autobuzelor NU este respectat!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Programul de circulaţie al mijloacelor de transport în comun, postate pe stâlpi de către reprezentanţii Transurb, dar şi pe noul site al operatorului (www.transurb-galati.com), tocmai pentru ca oamenii să fie informaţi cu privire la orele la care autobuzele şi troleibuzele ajung în staţii, nu este respectat de către unii dintre şoferii Transurb.

Un gălăţean care circulă frecvent pe traseele 27 şi 10 ne-a sesizat, nemulţumit, că şoferii acestor autobuze şi-au făcut un obicei din a ajunge mai devreme în staţii, iar oamenii pierd mijloacele de transport în comun, întrucât propriul program al şoferilor nu mai coincide cu cel comunicat de către societate.

„Circul frecvent pe linia 27 cu autobuzele 10 sau 27. În ultimul timp, din ce în ce mai des, se întâmplă ca orele de sosire-plecare a autobuzelor să nu fie respectate. Uneori, autobuzele sosesc cu întârziere de trei-cinci minute, dar este de înţeles - trafic aglomerat, aglomeraţie în staţii. N-am făcut niciodată caz de acest tip de întârzieri. Mă deranjează, în schimb, foarte tare plecarea din staţii cu patru-cinci minute mai devreme, situaţie pe care nu o pot înţelege. Conducătorii auto n-au posibilitatea să ştie ora oficială, nu realizează consecinţele nerespectării programului de circulaţie? Dacă această respectare a programelor ar necesita cine ştie ce cheltuieli materiale nici n-aş comenta, dar pentru că este o neglijenţă şi un mod de a trata călătorii atât din partea conducătorilor auto, cât şi din partea celor ce-i coordonează, vă sesizez situaţia, în speranţa că se va remedia”, ne-a scris cititorul. Bărbatul a oferit însă şi câteva exemple: „Duminică, 7 ianuarie 2018, autobuzul 27 - în Centru circulând spre Cantemir. La 11,50, autobuzul pleca din staţie în loc de 11,54, ora de plecare, pe parcurs fiind vădit grăbit, ajungând la Blocul O în loc de 12,08 la ora 12,02. E de la sine înţeles că în toate staţiile de pe parcurs, autobuzul a plecat cu circa cinci minute mai devreme. Marţi, în aceeaşi staţie din Centru, autobuzul 10 care trebuia să plece la ora 13,11, pleca din staţie la 13,06, depăşind autobuzul 27, în urma căruia trebuia să fie la cinci minute", a exemplificat Marin Miu.

Ce spune Transurb

Reprezentanţii Transurb ne-au declarat că vor face verificări şi, în cazul în care cele reclamate se vor confirma, confruntând GPS-ul autobuzelor, şoferii vor fi sancţionaţi disciplinar. „Nu ne onorează să avem călători nemulţumiţi şi ne dorim ca graficul de transport să fie respectat de către toţi angajaţii”, ne-a declarat Simona Negru, purtătorul de cuvânt al Transurb.

Citit 7515 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 02:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.