UPDATE | Directorul APDM și complicele lui, arestați la domiciliu

UPDATE | Directorul APDM și complicele lui, arestați la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

UPDATE | Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, Marius Luigi Ciubrei, a fost plasat în arest la domiciliu. Asta au decis judecătorii gălățeni, care au emis mandat de arest la domiciliu și pentru complicele directorului de la APDM, marinarul Constantin Tarău. Astfel, cei doi nu vor avea voie să își părăsească domiciliile pentru următoarele 30 de zile. Decizia magistraților de la Tribunalul Galați nu este definitive, ea putând fi atacată atât de cei doi inculpați, cât și de procurorii DNA.


Directorul APDM Galaţi, reţinut de procurorii DNA | Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, Marius Luigi Ciubrei, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Tarău, marinar în cadrul C.N.A.P.D.M. Procurorii DNA Galaţi au dispus reţinerea celor doi pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită, respectiv, complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA Galaţi susţin că au probe care atestă faptul că, în perioada iunie 2017 - 17 aprilie 2018, „inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menţionată mai sus, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, în scopul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea, pe posturile de “marinar” şi „mecanic”.

În realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un “comision” cuprins între 100 şi 600 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Directorul APDM Galaţi, Luigi Marius Ciubrei, a fost prins în flagrant chiar pe 17 aprilie. „Ultima “plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată în comunicatul de presă.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

În cauză, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Citit 13293 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.