UPDATE - MAȘINI ABANDONATE, focar de infecţie şi rai infracţional | Poliţia Locală va face CONTROALE pe Calea Prutului
Foto: Teodora Miron

UPDATE - MAȘINI ABANDONATE, focar de infecţie şi rai infracţional | Poliţia Locală va face CONTROALE pe Calea Prutului
Pe Calea Prutului, chiar sub ochii autorităţilor
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE, joi, 24 mai 2018 | În urma articolului apărut în ziarul nostru de joi, 24 mai, intitulat „Pe Calea Prutului, chiar sub ochii autorităţilor – Maşini abandonate, focar de infecţie şi rai infracţional” (vezi detalii mai jos), conducerea Poliţiei Locale Galaţi ne-a informat că va acţiona în zonă.

„Vă aducem la cunoştinţă că, în următoarele zile, în baza unui plan de acţiune amplu, la care vor participa mai multe forţe operative ale Poliţiei Locale (ordine publică, siguranţă rutieră, intervenţie rapidă, control activităţi comerciale), se va acţiona cu fermitate pentru identificarea problemei şi luarea măsurilor care se impun”, ne-a declarat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Conform sursei citate, în primele trei luni ale anului 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au aplicat 66 somaţii de ridicare a autoturismelor. De asemenea, pentru 36 de autoturisme a fost finalizată şi înaintată documentaţia către Primăria Municipiului Galaţi.


Fenomenul maşinilor abandonate nu doar că nu a dispărut de la noi din oraş, în ciuda campaniei desfăşurate de autorităţile locale, ci pare că înfloreşte. Asta se poate spune, pe scurt, dacă te duci pe Calea Prutului, în zona Pieţei Basarabiei. Mai grav este că aceste autovehicule, atât maşini mici, cât şi dube de marfă, au devenit un rai infracţional şi, totodată, un focar de infecţie. Totul sub ochii autorităţilor, acestea fiind chiar lângă intrarea în piaţă.

Pe Calea Prutului, pe ambele sensuri de mers, pe prima bandă a carosabilului, sunt parcate zeci de maşini. Este şi normal, mai ales că locurile de parcare lipsesc cu desăvârşire, semnul de oprire interzisă a dispărut demult, iar oamenii vin să îşi cumpere diferite produse din Piaţa Basarabiei. Sunt cazuri în care şoferii parchează chiar şi în poarta firmelor care îşi desfăşoară activitatea în zonă, fără să ţină cont de faptul că blochează accesul în incintă.

Pe parcursul zilei maşinile vin, pleacă, vin altele, pleacă şi tot aşa. Forfota se domoleşte la lăsarea serii, iar câteva autovehicule rămân nemişcate. Şi sunt aşa de săptămâni întregi. Unele au numere de înmatriculare de Bulgaria, altele nu mai au deloc. Indiferent că au sau nu numere de înmatriculare, vehiculele zac pe prima bandă cu parbrizele murdare, semn că nu au mai fost mutate de mult  timp, iar sub ele sunt bălţi şi noroi, care deja emană un miros înţepător de apă stătută.

Unele dintre aceste vehicule au ajuns casă pentru oamenii străzii, altele adăpost pentru ţigările de contrabandă care urmează să fie comercializate în Piaţa Basarabiei. Pe lângă dubele care au fost „abandonate” intenţionat pe prima bandă a şoselei, peisajul dezolant este completat de un autoturism parcat pe trotuar, chiar la intrarea în piaţă. Are un geam spart, iar luneta şi o parte a maşinii  sunt acoperite de pături şi haine murdare, semn că oamenii străzii şi-au făcut „confortul” necesar pentru a putea dormi. Respectivii locatari ai maşinii îşi aruncă gunoiul chiar pe trotuar, iar nevoile şi le fac tot acolo. Mai grav este că exemplul lor este urmat şi de alţii, astfel că locul este un focar de infecţie, iar mirosul înţepător te loveşte de la zeci de metri distanţă.

Toate acestea se întâmplă în văzul autorităţilor şi spre disperarea agenţilor economici din zonă, care au încercat, de-a lungul timpului, să îşi înfrumuseţeze spaţiul de la stradă spre încântarea celor care vin să îşi facă piaţa aici. Efortul însă pare să fie zadarnic, motiv pentru care aceştia chiar intenţionează să îşi pună camere de supraveghere, în speranţa că imaginile surprinse de ei vor fi utile oamenilor legii care vor să îi depisteze pe contrabandiştii de ţigări. Până când se vor lua măsuri, gălăţenii de rând, dar şi afaceriştii din zonă trebuie să suporte, olfactiv şi vizual, tabloul dezolant de la intrarea în Piaţa Basarabiei.

Citit 7260 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.