Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
3 comentarii

Înființarea noului Club Sportiv Municipal (CSM) Galați a fost aprobată, miercuri, în şedinţa Consiliului Local, cu 9 voturi "pentru" și 7 "abțineri", acestea din urmă fiind justificate de câteva neclarități din Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF).

Unul dintre consilierii care s-au abținut a fost liberalul Paul Găvănescu (Comisia nr. 4). "Abținerea a fost justificată pentru că, practic, tot Regulamentul de Organizare și Funționare (n.r. - ROF) al CSM este făcut cu picioarele, inclusiv organigrama, care este încurcată, dar și partea de remunerație. Suntem de acord să facem treaba aceasta, dar nu în orice fel de condiții. De asta votul nostru (n.r. - cei de la PNL și un independent) nu a fost împotrivă. Nu suntem împotriva ideii de a înființa CSM, ci pur și simplu ne-am abținut pentru modul în care s-au făcut organigrama, salarizarea, ROF-ul", a declarat Găvănescu.
Totodată, în ședința de miercuri, prin vot secret, a fost aleasă persoana care se va ocupa de formalităţile de înfiinţare a CSM, este vorba de consilierul juridic Ștefan Aurelian, din cadrul serviciului juridic al Primăriei. Acesta este împuternicit în vederea înscrierii, înregistrării și avizării Club Sportiv Municipal Galați, urmând ca la finalul lunii viitoare să fie stabilit și directorul general al CSM, în urma unui concurs pus la "bătaie" de municipalitate.
Conform Regulamentului, CSM va funcționa ca instituție publică în subordinea Consiliului Local, în limita competenței sale, conform legii. Astfel, Consiliul Local aprobă ROF-ul CSM precum și modificările și completările ulterioare ale acestuia; aprobă programele manageriale anuale ale CSM, bugetul de venituri și cheltuieli, fundamentat de către conducerea CSM, contul de execuție bugetară precum și programul de activitate pentru exercițiul financiar următor; aprobă organigrama și statul de funcții, fundamentate de către conducerea clubului; numește și eliberează din funcție membrii Consiliului de Administrație și directorul CSM, în condițiile legii".
Totodată, "remunerarea sportivilor se va efectua pe baza contractelor de activitate sportivă încheiate prin negociere directă cu sportivii și antrenorii. Negocierile contractelor de activitate sportivă se vor efectua de către Consiliul de Administrație, la propunerile venite din partea șefilor secțiilor sportive", se arată în Regulamentul de Organizare și Funcționare.

CSM, fără cel mai performant sport din Galaţi

Clubul Sportiv Municipal Galați are în structură secții pe ramură de sport, prin care se realizează selecția, pregătirea și participarea în competiții, astfel: individual (șah, box, natație, patinaj vitejă, patinaj artistic, tenis, atletism) și pe echipe (fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, natație, arte marțiale, hochei). De remarcat este faptul că în continuare lipsesc secțiile de haltere și lupte, la care sportivii gălățeni au obținut rezultate foarte bune. Cel mai bun sportiv din Galaţi a fost în fiecare din ultimii ani de la haltere (sport olimpic), cel mai recent exemplu fiind titlurile de campioană europeană la seniori câştigate în acest an de către Elena Andrieş (CSU Galaţi).
Întrebat care va fi bugetul noului club sportiv, primarul Ionuț Pucheanu a răspuns destul de vag: "Am luat în calcul partea aceasta, a finanțelor. Un proiect fără finanțare nu duce nicăieri. Acum e o întreagă discuție legată de câți bani. Cred că vor fi în limita plus/minus sau media ultimilor ani".

Citit 8535 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:19

3 comentarii

 • postat de bleah Vineri, 01 Iunie 2018 10:54 194.105.20.*** Link la comentariu
  10
  10

  Numai Otelul, Phoenix, Arcada, United - fac cinste orasului Galati!!
  restul povesti de tip 20 20!
  pucheanu! csm fara cele 4 de mai sus
  continuati finantarea catre aceste mari cluburi, nu va jucati cu sportul galatenilor!

  Raportează
 • postat de alex dumitriu Vineri, 01 Iunie 2018 10:03 185.195.16.*** Link la comentariu
  4
  21

  Nu cred ca este solutia cea mai buna din punct de vedere financiar pentru primarie.Numai salariile antrenorilor si personalului administrativ( aprox 50 persoane) ar costa vreo 3 mil. lei din cei 5 mil lei cat a fost finanatat sportul galatean de la bugetul local in 2017.Daca mai punem in calcul plata utilitatilor , eventualelor chirii , pentru terenuri, sali, deplasari, cazare se depaseste dublul bugetului alocat in 2017.Ce sa mai spunem de renumerarea sportivilor...Ar trebui sa aiba un buget cel putin triplu fata de 2017 cand finantarea era pe cluburi.Si nu trebuie uitat nici un posibil caracter anticoncurential din punct de vedere legal.

  Raportează
 • postat de he he Vineri, 01 Iunie 2018 04:17 92.83.34.*** Link la comentariu
  5
  15

  o prostie psd prntru sifonare bani si pentru a satisface poftele unor acoliti!
  sport politic
  nu va functiona. galatiul are cluburi de traditie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.