Clubul Sportiv al Primăriei Galați a fost aprobat

Clubul Sportiv al Primăriei Galați a fost aprobat
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Înființarea noului Club Sportiv Municipal (CSM) Galați a fost aprobată, miercuri, în şedinţa Consiliului Local, cu 9 voturi "pentru" și 7 "abțineri", acestea din urmă fiind justificate de câteva neclarități din Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF).

Unul dintre consilierii care s-au abținut a fost liberalul Paul Găvănescu (Comisia nr. 4). "Abținerea a fost justificată pentru că, practic, tot Regulamentul de Organizare și Funționare (n.r. - ROF) al CSM este făcut cu picioarele, inclusiv organigrama, care este încurcată, dar și partea de remunerație. Suntem de acord să facem treaba aceasta, dar nu în orice fel de condiții. De asta votul nostru (n.r. - cei de la PNL și un independent) nu a fost împotrivă. Nu suntem împotriva ideii de a înființa CSM, ci pur și simplu ne-am abținut pentru modul în care s-au făcut organigrama, salarizarea, ROF-ul", a declarat Găvănescu.

Totodată, în ședința de miercuri, prin vot secret, a fost aleasă persoana care se va ocupa de formalităţile de înfiinţare a CSM, este vorba de consilierul juridic Ștefan Aurelian, din cadrul serviciului juridic al Primăriei. Acesta este împuternicit în vederea înscrierii, înregistrării și avizării Club Sportiv Municipal Galați, urmând ca la finalul lunii viitoare să fie stabilit și directorul general al CSM, în urma unui concurs pus la "bătaie" de municipalitate.

Conform Regulamentului, CSM va funcționa ca instituție publică în subordinea Consiliului Local, în limita competenței sale, conform legii. Astfel, Consiliul Local aprobă ROF-ul CSM precum și modificările și completările ulterioare ale acestuia; aprobă programele manageriale anuale ale CSM, bugetul de venituri și cheltuieli, fundamentat de către conducerea CSM, contul de execuție bugetară precum și programul de activitate pentru exercițiul financiar următor; aprobă organigrama și statul de funcții, fundamentate de către conducerea clubului; numește și eliberează din funcție membrii Consiliului de Administrație și directorul CSM, în condițiile legii".

Totodată, "remunerarea sportivilor se va efectua pe baza contractelor de activitate sportivă încheiate prin negociere directă cu sportivii și antrenorii. Negocierile contractelor de activitate sportivă se vor efectua de către Consiliul de Administrație, la propunerile venite din partea șefilor secțiilor sportive", se arată în Regulamentul de Organizare și Funcționare.

CSM, fără cel mai performant sport din Galaţi

Clubul Sportiv Municipal Galați are în structură secții pe ramură de sport, prin care se realizează selecția, pregătirea și participarea în competiții, astfel: individual (șah, box, natație, patinaj vitejă, patinaj artistic, tenis, atletism) și pe echipe (fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, natație, arte marțiale, hochei). De remarcat este faptul că în continuare lipsesc secțiile de haltere și lupte, la care sportivii gălățeni au obținut rezultate foarte bune. Cel mai bun sportiv din Galaţi a fost în fiecare din ultimii ani de la haltere (sport olimpic), cel mai recent exemplu fiind titlurile de campioană europeană la seniori câştigate în acest an de către Elena Andrieş (CSU Galaţi).

Întrebat care va fi bugetul noului club sportiv, primarul Ionuț Pucheanu a răspuns destul de vag: "Am luat în calcul partea aceasta, a finanțelor. Un proiect fără finanțare nu duce nicăieri. Acum e o întreagă discuție legată de câți bani. Cred că vor fi în limita plus/minus sau media ultimilor ani".

Citit 9531 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.