Colegiul ”Cuza” va reprezenta România, la Internaţionala de Robotică

Colegiul ”Cuza” va reprezenta România, la Internaţionala de Robotică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După ce anul trecut s-au clasat pe locul al şaselea mondial la Olimpiada de Robotică, echipa Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” Galați a participat la Concursul Naţional de Robotică educatională, unde a obținut locul I la secţiunea Open (Creativitate) şi s-a calificat pentru etapa internațională care va avea loc în Thailanda, în perioada 16-18 noiembrie 2018.

Echipa Cercului de Robotică ”Robotics Club” a este compusă din elevii Mihai Profir, Dragoş Anca, Cosmin Mihai Vasile de la clasa a XI-a şi Daniel Albu de la clasa a X-a şi sunt coordonaţi de profesoarele Cătălina Stanca, Magdalena Grigore şi Elena Daniela Ilie.

Tema de anul acesta a  Olimpiadei de robotică este "Food Matters - reducerea deşeurilor alimentare".

La nivel mondial, aproape 800 milioane de oameni suferă de foame. Cu toate acestea, aproximativ o treime din producţia alimentară mondială nu este consumată niciodată. Este trimisă la deşeuri. O ţara precum Thailanda produce multe tipuri de alimente. Din păcate, o mare parte din alimente este trimisă la depozitele de deşeuri, sau este aruncată, sau nu este recoltată în ferme, din cauza aspectului sau a termenului de valabilitate. Fermele, întreprinderile şi consumatorii din Thailanda cheltuiesc anual o mare parte din resursele lor, cultivând, procesând, transportând şi aruncând alimente care nu sunt consumate niciodată. În acest an, misiunea este de a face un robot care să ajute la reducerea deşeurilor alimentare.

Proiectul echipei Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” este un sistem autonom de selectare şi colectare a alimentelor provenite de la restaurante, lanţuri de magazine şi de la persoane care doresc să doneze. După descărcarea aplicaţiei dezvoltată în proiect, donatorii de alimente îşi fac un cont, completează datele de donare, aplicaţia generând un cod QR prin care se află de unde pot fi achiziţionate containerele speciale pentru mâncare şi ce conţinut au. O maşină autonomă vine la fiecare adresă în parte şi colectează containerele cu mâncare, le duce la baza de analiză, unde le analizează şi în funcţie de diverşi parametri le redistribuie la alţi consumatori, dacă parametrii sunt îndepliniţi sau vor avea alte destinaţii, dacă nu sunt comestibile.

Proiectul realizat de către echipa Cercului de Robotică ”Robotics Club” a avut sprijin financiar atât din partea Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” şi a Asociației Ştiinţifice a Părinţilor Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza”, dar şi a sponsorilor TB Import Export, Tancrad SRL, Staer  Internaţional, Rovis Lider SRL, Universitatea "Danubius" Galaţi.

Citit 9013 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2018 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.