UPDATE | Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat
Foto: Iulia Kelt

UPDATE | Peste 1.200 de contestaţii la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, 5 iulie 2018 | După ce miercuri s-au afişat rezultatele la examenul de bacalaureat, o parte dintre elevi au depus contestaţii, fiind nemulţumiţi de notele obţinute. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, 1.273 de note au fost contestate. Cele mai multe nemulţumiri au fost, se pare, la limba şi literatura română, materie la care s-au depus cele mai multe contestaţii. Lucrările vor fi recorectate, iar notele finale vor fi afişate, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul ministerului, luni, 9 iulie.


S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Trei sferturi dintre elevi au promovat examenul maturităţii. Miercuri, în jurul orei 11,00, rezultatele de la examenul de bacalaureat au fost postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, acestea fiind ulterior afişate şi la centrele de examinare. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, la sesiunea iunie - iulie 2018, 74,52 la sută dintre elevii înscrişi la examenul maturităţii au fost declaraţi promovaţi.  Acestea sunt însă rezultate provizorii, elevii nemulţumiţi având posibilitatea să depună contestaţii.

Conform rezultatelor afişate, la două licee din Galaţi, respectiv Colegiul Naţional "Costache Negri" şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", toţi elevii înscrişi au fost declaraţi promovaţi. La Colegiul Naţional "Costache Negri", cea mai mare notă a fost obţinută de Adriana Alina Mihalcea - 9,93, cea mai mică medie fiind de 6,83. La Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", cea mai mare medie, 9,83, a fost obţinută de Rodica Paula Apostolache. La polul opus, cea mai mică medie a fost de 6,43.

Dacă cele două licee se evidenţiază cu o promovare de sută la sută, Liceul Teoretic "Hortensia Papadat Bengescu" Iveşti nu a înregistrat niciun elev promovat, unitatea de învăţământ având doar doi candidaţi înscrişi la această sesiune a bacalaureatului. Trebuie remarcat faptul că, înainte de contestaţii, a fost o singură medie de 10, care îi aparţine Nicoletei Gurău, elevă la Colegiul Naţional "V. Alecsandri".

Inspectoratul Şcolar Galaţi ne-a informat că au fost obţinute mai multe note de 10 la cele trei probe scrise de examen. Astfel, din cei 3.278 de elevi înscrişi la  proba de limba şi literatura română, 31 au obţinut nota maximă, cei mai mulţi provenind de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri", Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" Tecuci, Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Colegiul Naţional "Costache Negri".

La proba obligatorie a profilului, din cei 3.325 de elevi înscrişi, 72 au fost notaţi cu 10, topul liceelor din care provin aceştia fiind dominat de Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Colegiul "Spiru Haret" Tecuci şi Colegiul Naţional "Costache Negri".

La ultima probă, disciplina la alegere, din cei 3.383 de elevi înscrişi, 181 au obţinut nota maximă, cei mai mulţi provenind de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri", Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci, Liceul "Dunărea", Liceul Teoretic "Mircea Eliade", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Colegiul Economic "Virgil Madgearu", Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" şi Colegiul Naţional "Costache Negri".

Elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii ieri, între orele 12,00 şi 16,00, urmând ca lucrările lor să fie resigilate şi trimise spre o nouă corectare.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2018, vor fi afişate pe 9 iulie.


Examenul maturităţii a luat sfârşit. Sute de elevi află astăzi, 4 iulie 2018, rezultatele la examenul de bacalaureat. Rezultatele se vor afişa atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la adresa http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=20

Înainte de contestaţii, în judeţul Galaţi s-a obţinut o singură medie de 10.00, performera fiind Nicoleta Gurău, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 11172 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.