Nicoleta Gurău, 10 la bacalaureat
Foto: Iulia Kelt

Nicoleta Gurău, 10 la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Multă muncă, emoţii pe măsură şi numeroase felicitări. Aşa se rezumă povestea elevei Nicoleta Gurău, fata care a obţinut singura medie de 10 din judeţul Galaţi la examenul de bacalaureat. Emoţionată, Nicoleta a venit la centrul de examinare pentru a vedea cu ochii ei nota pe listele afişate la panou. Ştia că a luat 10 pe linie la toate probele de bacalaureat, dar parcă nu avea încredere în ceea ce a văzut pe internet.

"Am avut mari emoţii, dar mă bucur, pentru că am muncit mult şi speram. Recunosc, nu îndrăzneam să sper chiar la 10 la toate materiile. A fost destul de dificil, dar, în acelaşi timp, mi-a şi plăcut mult, cel puţin la limba română mă aşteptam şi îmi doream foarte mult nota maximă, pentru că este pasiunea mea", ne-a mărturisit Nicoleta Gurău, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Emoţiile au fost şi mai mari, mai ales că în curtea centrului de examen erau şi bunicii ei, părinţii fiind la serviciu. Nicoleta Gurău, chiar dacă nu se aştepta la 10 pe linie, a terminat la Colegiul Naţional "V. Alecsandri". Nu i-a fost uşor să fie mereu în top, dar munca i-a fost răsplătită. "Dacă munceşti mult şi constant, se poate. Da, am luptat mult, dar nu este imposibil", spune eleva de 10.

Deşi se vede că învăţatul a fost mereu pe primul plan, Nicoleta Gurău nu a renunţat nici la prieteni, nici la pasiunile ei. Stă mărturie cartea de versuri "Lacrimi dulci", pe care Nicoleta a publicat-o deja. "Îmi place mult româna, sunt o persoană destul de sensibilă şi mereu mi-a plăcut să scriu poezii. Am participat la mai multe concursuri şi o publicaţie mi-a propus să scriu şi să public câteva versuri, aşa că am decis să le public, dar pentru familie şi prieteni. Anul acesta, nu am mai ieşit la fel de mult, dar în weekenduri mi-am văzut şi de viaţa personală. Dar am şi muncit şi am reuşit să le îmbin pe amândouă", ne-a explicat adolescenta.

Deşi a răsuflat uşurată, Nicoleta se gândeşte atât la planurile de vacanţă, cât la planurile pentru viitorul său. După atâtea emoţii, eleva de 10 va pleca, împreună cu prietenul său, la mare. Apoi se va ocupa de admiterea la facultate. Vrea să se facă jurnalist, dar, deşi arată foarte bine, nu îşi doreşte să fie în faţa camerei, ci în spatele ei. "Vreau să dau la jurnalism la Bucureşti şi sper să activez în acest domeniu. Nu neapărat prezentare, mi-ar plăcea mult să scriu, să fiu în spatele camerei. Voi rămâne în ţară, nu în Galaţi, dar în România sigur", spune fata.

După ce a trecut de examenul de bacalaureat, Nicoleta Gurău are şi câteva sfaturi pentru cei care urmează să susţină examenul maturităţii. "Să nu renunţe, să nu se dea bătuţi, să nu fie descurajaţi, să îşi stăpânească emoţiile şi să scrie cât mai mult din inimă, cel puţin la limba română să nu se bazeze doar pe ce găsesc în cărţi, să scrie exact cum interpretează ei, viziunea lor, pentru că mereu va fi mult mai apreciat", a conchis Nicoleta.

IATĂ rezultatele la Bacalaureat (CLICK AICI)

Nicoleta Gurău, alături de bunicii săi:

Citit 20612 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2018 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.