S-a semnat finanţarea pentru Drumul de Centură. Ministrul Dezvoltării Regionale, la Galaţi
Foto: Iulia Kelt

S-a semnat finanţarea pentru Drumul de Centură. Ministrul Dezvoltării Regionale, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Daniel Suciu, a fost prezent joi, 28 februarie 2019, la Galaţi pentru a semna alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, patru dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din regiune, în valoare de aproape 60 milioane de euro, depuse pentru a fi finanţate prin POR 2014-2020, apelul SUERD.

De departe, "vedeta" proiectelor pe care s-a pus semnătura finală pentru a primi finanţarea este proiectul privind "Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi", în valoare de 135.196.480 lei (aproape 30 milioane de euro). După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, Drumul de Centură va avea o lungime de 10,58 km, va fi lărgit la patru benzi şi va cuprinde inclusiv un pod hobanat pentru ocolirea zonelor urbane mai aglomerate. Acest proiect este realizat de CJ Galaţi în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi. De altfel, la ceremonia de semnare a contractului, printre reprezentanţii administraţiei publice locale şi centrale s-au aflat, aşa cum era firesc, primarul Ionuţ Pucheanu şi city-managerul Marius Humelnicu.

Pe lista proiectelor aprobate pentru a primi finanţare prin POR 2014-2020, apelul SUERD, se mai numără şi trei drumuri judeţene: DJ 251 A Corod - Drăguşeni (39,96 milioane de lei) 16 km; DN 26 (DJ 255) Pechea - Măstăcani (66,73 milioane de lei); DJ 254 Iveşti - Griviţa (33,79 milioane de lei). În total, este vorba de investiţii de peste 60 milioane de euro, cărora, însă, li se va mai adăuga în curând şi semnarea finanţării a încă două drumuri judeţene gălăţene, DJ 242 A (Rădeşti - Găneşti) şi DJ 242 D (Rogojeni - Băneasa), astfel că în final se va ajunge la lucrări de aproape 81 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, îşi va aminti mult timp de semnarea contractelor de la Galaţi. "De vreo trei zile, mă duceam acasă cu Galaţiul şi mă trezeam cu Galaţiul! E un moment special şi pentru mine, pentru că este prima dată când semnez astfel de contracte în calitate de ministru. Dar dincolo de această calitate, mai importantă este calitatea MDRAP de partener al administraţiilor publice locale şi judeţene. Mai mult, aceste proiecte vor influenţa direct vieţile a peste 350.000 locuitori din judeţul Galaţi; sperăm că şi mediul de afaceri, odată cu modernizarea infrastructurii, va găsi oportunităţi mai bune pentru a se dezvolta", a spus ministrul.

Un lucru bun în derularea acestor proiecte este, după cum a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, că, pentru a câştiga timp, procedurile de achiziţie au fost deja derulate, încă dinainte de aprobarea efectivă a finanţării. De săptămâna viitoare se va putea da ordin de începere a proiectelor tehnice, astfel încât lucrările să fie demarate încă din acest an.

Citit 8385 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2019 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.