Conflict colectiv de muncă la TRANSURB, din cauza nemulţumirilor salariale
Foto: Iulia Kelt

Conflict colectiv de muncă la TRANSURB, din cauza nemulţumirilor salariale
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În condiţiile în care gălăţenii se întreabă tot mai des dacă autobuzul pe care îl tot aşteaptă va mai sosi în staţie şi dacă-i va duce cu bine la destinaţie, Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb tocmai a notificat conducerea companiei publice de transport local cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă. Principalul motiv de nemulţumire îl reprezintă majorările salariale. Conducerea Transurb are la dispoziţie două zile lucrătoare pentru a răspunde revendicărilor salariaţilor.

Situaţie încordată la Transurb. Negocierile privind noul contract colectiv de muncă au ajuns în impas. După cum am aflat de la liderul Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda, vineri, 12 aprilie, a fost înregistrată notificarea privind declanşarea conflictului colectiv de muncă, iar conducerea companiei are la dispoziţie două zile lucrătoare pentru a răspunde revendicărilor. Principala nemulţumire este legată de salarizare.

"Solicitările noastre privind creşterea salarială au legătură cu rata inflaţiei, cu evoluţia preţurilor la utilităţi, la alimente. Conducerea Transurb a venit cu o propunere de creştere, în medie, de 180 de lei. În realitate, creşterile ar fi derizorii: 40 de lei la un controlor de bilete, culminând cu suma de 290 de lei, sume adăugate la salariul tarifar. Noi am cerut o sumă de 300.000 de lei la fondul de salarii, pe care să o împărţim noi, împreună cu administraţia. Ne-am gândit la o variaţie de la 350 la 450 de lei, ţinând cont de evaluarea profesională a salariatului, de sancţiuni, de abateri, de valoarea lui profesională! Sunt oameni care au 35 de ani în Transurb şi sunt un exemplu de corectitudine, de profesionalism", spune George Preda. Pe lista de revendicări mai sunt vouchere de vacanţă şi asigurare de sănătate de grup pentru toţi salariaţii. În plus, s-a cerut ca orice modificare de salariu tarifar a oricărui salariat să se facă cu informarea sindicatului, dar conducerea companiei a refuzat.

Ce spune directorul Transurb

Mihai Cadinoiu, directorul general al Transurb, ne-a declarat că revendicările sindicatului vor fi analizate şi va fi formulat un răspuns. Managerul spune că, în realitate, suma de 300.000 de lei la fondul de salarii, dorită de sindicat, ar însemna, de fapt, peste 500.000 de lei, punând la socoteală compensaţiile şi sporurile. Şi a subliniat că salariile reprezintă 60 la sută din cheltuielile societăţii, care are probleme financiare: "Creşterea medie oferită de societate a fost de 180 de lei net pe salariat, cu echilibrarea veniturilor obţinute de persoanele cu aceeaşi funcţie, aceeaşi vechime şi aceeaşi experienţă în întreprindere. Societatea are în continuare dificultăţi financiare. În plus, trebuie să aducem mijloace de transport noi, pentru care avem în derulare o licitaţie", spune directorul. Dacă procedura de achiziţie se va finaliza cu bine, în a doua jumătate a anului condiţiile de muncă şi condiţiile financiare ale salariaţilor s-ar putea îmbunătăţi.

Ce urmează

Dacă răspunsul conducerii Transurb la notificarea sindicatului va fi pozitiv, potrivit lui George Preda, conflictul colectiv de muncă se va stinge, va fi redactat contractul colectiv de muncă, semnat şi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Dacă răspunsul va fi negativ, conflictul colectiv de muncă va fi declanşat cu notificarea ITM. "ITM ne va chema la conciliere şi sperăm că vom ajunge, totuşi, la o înţelegere. Dacă nu, următorii paşi sunt grevele, greva de avertisment şi greva propriu-zisă", ne-a declarat George Preda.

Citit 7273 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.