UPDATE. Doi gălăţeni au furat 500.000 de lei la Brăila (VIDEO)

UPDATE. Doi gălăţeni au furat 500.000 de lei la Brăila (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UDPATE. Cei doi bărbaţi acuzaţi că au furat 500.000 de lei, după ce au spart geamul unei maşini din Brăila, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.


Doi gălăţeni au vrut să se îmbogăţească în judeţul vecin. Cei doi, în vârstă de 45 şi 46 de ani, au furat dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Brăila suma de 500.000 de lei. Bucuria lor a ţinut puţin, bărbaţii fiind identificaţi pe raza municipiului Galaţi. Ulterior, au fost predaţi poliţiştilor din Brăila, care au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Cazul a intrat în atenţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila după ce un om de afaceri din judeţul vecin a sunat la 112 şi a anunţat, luni dimineaţă, că persoane necunoscute i-au sustras suma de 500.000 de lei dintr-un autoturism ce era parcat pe raza municipiului.

În urma cercetărilor efectuate, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi au fost identificaţi şi depistaţi, pe raza municipiului Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

«În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 08,00, cei doi gălăţeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea, pe care l-au abandonat pe raza municipiului Brăila, şi şi-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea. Totodată, s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare folosite figurează ca aparţinând altor autoturisme», se arată într-un comunicat al IPJ Brăila. 

Prejudiciul a fost recuperat parţial, aproximativ jumătate din suma furată, iar cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Gălăţenii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca marţi, 16 aprilie 2019, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii brăileni continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citit 7118 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.