VIDEO | Panică pe strada Brăilei, la bloc Privilege, după ce a fost spartă, de muncitorii care lucrează în zonă, o conductă magistrală de gaze

VIDEO | Panică pe strada Brăilei, la bloc Privilege, după ce a fost spartă, de muncitorii care lucrează în zonă, o conductă magistrală de gaze
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Panică, miercuri dimineaţă, pe strada Brăilei, în zona blocului Privilege. 30 de persoane au fost evacuate, după ce zona a fost acoperită de un nor gros de gaz. Pericolul a apărut după ce un muncitor a spart, în timp ce săpa un şanţ cu un excavator, o ţeavă de gaze. Mirosul înţepător de gaze i-a alertat pe locuitorii din bloc, ei fiind cei care au şi sunat la 112, pentru a cere ajutorul autorităţilor. Muncitorii vinovaţi s-au făcut nevăzuţi, în timp ce o singură scânteie ar fi putut produce un adevărat dezastru.

Cei care au avut drum, miercuri dimineaţă, pe strada Brăilei, între Inelul de Rocadă şi Spitalul Judeţean, au sesizat că traficul pietonal şi rutier era oprit. Câte un echipaj de poliţie dirija maşinile pe străzile adiacente, în timp ce alţi poliţişti băteau în uşile şi porţile gălăţenilor din zonă pentru a-i anunţa să nu folosească gazul şi flacăra deschisă. Toate acestea după ce un muncitor, se pare vietnamez, a spart ţeava de gaze în timp ce săpa un şanţ, în faţa blocului Privilege, cu excavatorul. Imediat, zona a fost acoperită de un nor de gaze, localnicii crezând iniţial că este vorba despre aburi de la ţeava de apă caldă, aşa cum s-a întâmplat şi în februarie 2017.

Din fericire, unul dintre locatarii blocului din zonă a sesizat mirosul înţepător de gaz şi a sunt la 112. „Eu locuiesc la etajul al doilea şi am auzit un fâşâit puternic, dar m-am gândit că taie asfaltul cu lama. Am ieşit în balcon şi mi-am dat seama că de afară miroase foarte tare a gaz. Muncitorii ăştia vietnamezi, cu excavatorul, au spart o magistrală de gaz. Iniţial am crezut că este abur de la apa caldă, că au spart vreo ţeavă. Mirosea însă foarte tare a gaz şi am sunat la 112. Când am sunat eu, cei de la 112 nu ştiau nimic. Muncitorii nu cred că au anunţat pe nimeni, pentru că fugiseră în sus, spre spital, ei sunt vietnamezi, nu cred era nici un român cu ei”, ne-a povestit gălăţeanul, care ne-a spus că imediat şi-a luat copilul şi a ieşit din apartament.

Centrul de dializă a fost evacuat

La faţa locului au fost trimise două echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar pompierii s-au ocupat de evacuarea persoanelor aflate în centrul de dializă de la parterul clădirii. „Prin 112 am fost anunţaţi despre o avarie la o conductă magistrală de gaz în zona blocului Privilege, de pe strada Brăilei. La momentul în care echipajele au ajuns acolo, au observat degajări mari de gaz. Au fost evacuate persoanele de la agenţii economici de la parterul blocului, aproximativ 30, şi înştiinţaţi ceilalţi locatari pentru a nu folosi flacără deschisă şi pentru a se autoevacua. Circulaţia, atât pietonală, cât şi rutieră a fost oprită timp de 30 de minute, până când a fost oprită scurgerea de gaze. A fost pericol, pentru că era o degajare masivă de gaz, fiind conductă magistrală, deci orice foc deschis putea produce o aprindere a gazului”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Circulaţie blocată

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au bătut la uşile oamenilor pentru a le spune ce s-a întâmplat. „Poliţiştii Secţiei 3 şi cei ai Biroului Rutier au luat măsuri de restricţionare a traficului rutier şi pietonal în zona afectată. De asemenea, i-au anunţat pe cei ce locuiesc în zona limitrofă să nu folosească focul deschis”, ne-a explicat cms. şef Cristina Tatulici.

Mai multe echipe ale societăţii de furnizare a gazului au ajuns în zonă şi au demarat lucrări pentru remedierea avariei.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi ne-au explicat că vor face o anchetă şi vor stabili ce s-a întâmplat, dar că responsabilitatea lucrărilor aparţine exclusiv constructorului care efectuează lucrările din acea zonă. Conform surselor noastre, lucrările erau executate de angajaţii firmei Romsit Construct SRL, care face parte, alături de Tancrad şi Citadina 98, din asocierea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea străzii Brăilei.


Panica pe strada Brăilei, la bloc Privilege, după ce a fost spartă o conductă magistrală de gaze. Conducta a fost spartă de muncitorii care lucrează în zonă. Aproximativ 30 de persoane de la parterul blocului au fost evacuate. Gazul în zonă a fost oprit și se lucrează pentru remedierea avariei. În acest moment, traficul pe Brăilei de desfășoară normal.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 12927 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.