Încă o belea pe cei de la Oţelul! Incredibil, sancțiune de la FIFA pentru jucători pe care nu i-a avut niciodată

Încă o belea pe cei de la Oţelul! Incredibil, sancțiune de la FIFA pentru jucători pe care nu i-a avut niciodată
Diego Sevillano (stânga), în momentul venirii la FC Oţelul SA
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După deciziile de depunctare dictate, miercuri, de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, cei de la Oţelul s-au trezit cu o altă belea pe cap, de data aceasta dinspre FIFA. Suporter Club Oţelul a fost amendat cu 5.000 de franci elveţieni de către forul mondial şi somat să facă plata unor salarii restante pentru doi jucători pe care nu i-a avut niciodată!

Sevillano şi Yulu-Matondo au reclamat Oţelul la FIFA

Este vorba de memorii depuse de doi fotbalişti care au evoluat în trecut la Galaţi, dar la vechiul club, FC Oţelul SA, intrat de mult în faliment şi cu care cel actual nu are nicio legătură, în afară de preluarea trofeelor istorice printr-un contract comerical şi a mărcii.

Cei doi jucători sunt atacantul argentinian Diego Sevillano, care a jucat pentru FC Oţelul SA în doar şase meciuri, în sezonul 2013-2014, respectiv, „celebrul” atacant belgian Jeanvion Yulu-Matondo, şi el tot cu doar şase meciuri şi zero goluri pentru FC Oţelul, în sezonul 2014-2015.

Pe lângă amenda de 5.000 CHF, Suporter Club Oţelul a fost somată să plătească salarii restante de circa 23.000 de euro.

FIFA confundă SC Oţelul cu FC Oţelul

Concret, FIFA a asimilat actualul club speţei în cazul celui falimentat în timpul acţionariatului lui Dan Grigore Adamescu, fără ca Federaţia Română de Fotbal, pe la care au trecut parte din memoriile celor doi jucători menţionaţi, să informeze forul mondial că este vorba de cu totul alt club.

”Mai nou, primim amenzi şi de la FIFA, pe motiv că nu am plătit salariile unor jucători ce prestau la Oţelul prin 2013. Trebuie să ne apărăm la TAS, este noaptea minţii ce se întâmplă! FRF nu a răspuns la FIFA că actualul Oţelul nu are nicio legătură juridică cu fostul… Prin urmare, FIFA ne obligă să plătim zeci de mii de euro”, a comentat situaţia Cornel Moisescu, preşedintele SC Oţelul, pe o reţea de socializare.

Acum, cei de la SC Oţelul vor fi nevoiţi să consume resurse umane şi financiare pentru a demonstra că este o confuzie pornită din similitudinea numelui. Cel puţin deocamdată, planul apărării făcut de clubul renăscut de suporteri cuprinde o întâmpinare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru care va trebui, cel puţin în primă fază, să plătească taxa de înregistrare, în valoare de 1.000 franci elveţieni.

După opt etape, SC Oţelul are o singură înfrângere (0-3 cu Foresta), un egal (0-0 cu Sporting Lieşti) şi şase victorii (2-1 cu Paşcani, 2-0 cu CSU Galaţi, 2-0 cu Huşana Huşi, 2-0 cu CSM Bacău, 3-0 cu Şomuz Fălticeni şi 2-1 cu Bucovina Rădăuţă) şi se află pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, după penalizarea de patru puncte primită pentru litigiile cu foştii jucători Călin Cristea şi Cosmin Neagu. Lider este Aerostar Bacău, cu 24 de puncte. În etapa a 9-a, SC Oţelul joacă în deplasare la KSE Târgu Secuiesc (locul 15, penultimul), sâmbătă, de la ora 15:00.

Citit 4590 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.