Achiziţie anulată pentru fântânile de la Romarta
Foto: Anca Melinte

Achiziţie anulată pentru fântânile de la Romarta
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Bulibăşeală de 535.500 de lei cu TVA, adică peste 112.000 de euro, cam aşa ar putea fi numită achiziţia publică pe care Primăria o lansase pentru reparaţiile de care au nevoie fântânile arteziene de la Romarta - "Fata pe valuri" şi cele şapte "Garoafe".

Aşa cum aţi putut citi în ziarul nostru, în condiţiile în care ofertele erau aşteptate până pe 28 octombrie, pe 23 octombrie se lucra de zor la fântâini. Fuseseră placate aproape în întregime trei dintre cele şapte fântâni rectangulare, iar zona din jurul "Fatei pe valuri" era complet decopertată până la ţeava care trebuie înlocuită.

La sesizarea noastră, municipalitatea ne-a comunicat că "Proiectul de investiţii care se derulează în acest moment în zona centrală nu are prevăzute aceste lucrări. Dirigintele de şantier s-a autosesizat şi a solicitat constructorului sistarea".

Ei bine, între timp, achiziţia publică privind reparaţiile fântânilor a fost anulată. Şi, conform Primăriei, nici nu va mai fi reluată. "La momentul respectiv, a fost vorba despre o eroare de comunicare între departamentul de investiţii şi cel care se ocupă de lucrări de reparaţii şi întreţinere fântâni. În cadrul proiectului de investiţii, se făcuseră câteva economii care permiteau inclusiv realizarea lucrărilor de reparaţii la fântânile arteziene, aşadar costurile reparaţiilor vor fi incluse în cadrul aceluiaşi proiect", ne-a comunicat acum Primăria.

Citit 4352 ori Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.