Taximetrist atacat cu pistolul şi lăsat fără maşină

Taximetrist atacat cu pistolul şi lăsat fără maşină
Taxiul furat de cei trei clienţi a fost găsit abandonat în Brăila
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În Galaţi, ca în vestul sălbatic. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, care lucrează ca taximetrist, a ajuns la spital după ce a fost atacat de trei clienţi pe care urma să îi ducă la Priza Dunării. Taximetristul a fost atacat cu un pistol şi, în altercaţia iscată între el şi clienţi, şi-a rupt şi piciorul. După ce şi-au lovit victima, cei trei agresori au fugit cu maşina, pe care au abandonat-o ulterior în judeţul vecin. Acesta nu este primul caz de agresiune asupra taximetriştilor, colegii tânărului aducându-şi aminte acum şi de cel care a fost aruncat, de viu, într-o fântână, de cei pe care îi luase în cursă.

Taximetristul, în vârstă de 30 de ani, a fost abordat în Micro 20, imediat după ce lăsase o comandă. Nici prin cap nu i-a trecut că cei trei indivizi care îşi doreau să ajungă la Priza Dunării aveau să îl atace, aşa că nu i-a refuzat. Pe drum, însă, situaţia avea să devină dramatică, taximetristul fiind atacat cu un pistol.

"Colegul a lăsat o comandă la un bloc din Micro 20 şi imediat a fost abordat de aceşti tineri. L-au întrebat dacă face o cursa până la Bora Bora, fosta Priza Dunării, iar el nu i-a refuzat. Pe drum însă au sărit la el la bătaie şi au făcut scandal. Colegul a încercat să se apere, ba chiar a reuşit să îl imobilizeze pe unul dintre atacatori. Altul i-a dat cu pistolul în cap, după care i-a rupt piciorul şi au plecat cu maşina. Băiatul este tânăr, face sport şi ştie câteva elemente de autoapărare. L-au lovit cu pistolul în cap după ce a reuşit să imobilizeze pe unul dintre ei", ne-a povestit Claudiu Mănescu, reprezentantul taximetriştilor din Galaţi.

Conform sursei citate, clienţii au început scandalul pentru că nu voiau să plătească cursa. "Pur şi simplu, nu voiau să plătească şi căutau scandal. Au fost trei indivizi", ne-a spus Claudiu Mănescu.

După ce şi-a revenit, taximetristul a reuşit să ia legătura cu colegii săi, pe care i-a chemat în ajutor. Atunci a observat că cei trei clienţi au fugit cu maşina lui de serviciu. "Şi-a chemat colegii în ajutor şi aşa a ajuns la spital. Indivizii i-au furat maşina şi apoi au abandonat-o în Brăila. Am înţeles că acolo a fost găsită. Colegul meu este acum în spital şi, din ce am înţeles, urmează să fie supus unei operaţii", a completat reprezentantul taximetriştilor.

Acest lucru este confirmat şi de medicii care l-au consultat pe tânăr. "Diagnosticul este de politraumatism, afirmativ prin agresiune. Este vorba despre un pacient de 30 de ani, cu fractură la glezna dreaptă, care va fi supus unei intervenţii chirurgicale chiar în cursul zilei de astăzi", ne-a declarat medicul Dumitru Işfan.

Păţania taximetristului îi sperie pe colegii de breaslă. "Am auzit ce s-a întâmplat. Ne este teamă, este o meserie foarte periculoasă. Noi trebuie să fim respectuoşi cu clienţii, dar ei se pare că nu se comportă la fel", ne-a spus un alt taximetrist.

Mai mult, aceştia susţin că zilnic au loc agresiuni, fizice sau verbale, asupra lor. "Cazul de faţă este unul dintre cele grave, dar, zi de zi, colegii noştri sunt scuipaţi, pălmuiţi, înjuraţi. Trebuie făcut ceva pentru a fi şi ei în siguranţă. Sperăm ca poliţia să ia măsuri", a conchis Claudiu Mănescu.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, dar nu a dorit să facă comentarii despre cele întâmplate. Iar asta îi sperie şi mai mult pe taximetriştii din Galaţi, care şi-au amintit şi de colegul lor aruncat, de viu, într-o fântână de la marginea comunei Cudalbi. De atunci au trecut şapte ani, însă taximetriştii nu uită că Valentin Andrieş a fost omorât de doi clienţi care i-au furat maşina. Tocmai de aceea, ei speră că legislaţia va fi modificată şi vor avea şi ei parte de o protecţie mai mare.

Citit 6146 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.