Peste 700 de poduri județene intră în reabilitare

Peste 700 de poduri județene intră în reabilitare
Program de modernizare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat pe o rețea de socializare derularea celui mai amplu program de reabilitare şi modernizare a podurilor de pe drumurile judeţene.

"În total, cu fonduri europene sau din bugetul propriu, am intervenit sau urmează să modernizăm 45 de poduri de mari dimensiuni și peste 670 de poduri de dimensiuni mai mici. Şi nu ne oprim aici, deoarece vrem să extindem acest program. Vorbim de poduri vechi, construite acum mai bine de 50 de ani, astfel că în unele cazuri am decis să le înlocuim în totalitate. Ba mai mult, am decis să regularizăm şi cursul de albie a pârâului în amonte și aval, astfel încât să înlăturăm cât mai mult factorii care ar putea afecta stabilitatea podului. Am consolidat structura de rezistenţă şi picioarele podurilor, iar în unele cazuri, pentru a asigura o stabilitate mult mai mare, s-au executat foraje de peste zece metri adâncime", a precizat Costel Fotea.

Citit 3564 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2020 14:27

1 comentariu

 • postat de Taranu Taran
  Vineri, 14 Februarie 2020 05:31
  93.122.249.***
  Felicitari !!! Speram ca va fi si podetul de pe drumul judetean DJ 254 C spre Manastirea Adam din apropierea cu intersectia DN 24 D din comuna Draguseni .
  4
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.