Evaluaţi acest articol
(64 voturi)
15 comentarii

Costel Fotea este candidatul PSD pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, iar Ionuţ Pucheanu intră în cursa pentru încă un mandat de primar al municipiului Galaţi din partea PSD. Candidaturile lor au fost prezentate şi validate ieri, în cadrul Conferinţei Judeţene Extraordinare a PSD Galaţi, găzduite de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard".

Peste 500 de social-democraţi au umplut sala Teatrului „Nae Leonard”, unde, în cadrul Conferinţei Judeţene Extraordinare, PSD Galaţi şi-a prezentat şi validat candidaţii pentru funcţiile de primar, respectiv, preşedinte al Consiliului Judeţean. Liderul PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, a fost cel care a prezentat fiecare candidat în parte, oferind şi amănunte picante din spatele nominalizării. Trebuie spus că din 42 de primari, câţi număra PSD după alegerile din 2016, acum a ajuns la 46. Şi asta pentru că primarii de la Jorăşti, Buciumeni, Cuca şi Brăhăşeşti au lăsat PNL, UNPR, respectiv, Partida Romilor pentru a candida din partea PSD.

Pariul lui Dan Nica

"Un pariu care acum patru ani părea un risc asumat", a mărturisit Dan Nica despre Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean. "La fel ca în cazul lui Ionuţ Pucheanu, mulţi încercau să mă convingă că este de-a dreptul riscant să merg cu doi tineri care nu au experienţa necesară, ca să poată ei să facă şi să dreagă. Uite că s-a dovedit că, dacă ai încredere în oameni şi un pic de fler - cum e aici, lucrurile pot să arate cu totul altfel! Astăzi putem cu toţii să vedem lucruri bune care se întâmplă peste tot în Galaţi, din păcate nu peste tot în România", a spus Dan Nica.

Sub sloganul "Rămân angajat la judeţ", preşedintele Costel Fotea a trecut în revistă câteva dintre realizările acestui mandat: "Galaţiul este în primele locuri la absorbţie de fonduri europene. Orice ban adus în judeţul Galaţi înseamnă dezvoltare economică şi condiţii mai bune pentru oameni. Ăsta este crezul meu dintotdeauna. Sunt aproape 160 de milioane de euro pentru peste 370 de km de drumuri judeţene. Sunt aproape 100 de milioane de euro care intră în toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean. Galaţiul construieşte primul şi unicul muzeu de artă vizuală din România după anul 1989. Avem investiţii în fiecare şcoală specială, nu am neglijat nici Direcţia pentru Protecţia Copilului, nici bolnavii de Alzheimer. Pentru că trebuie să ne şi relaxăm, extindem bazele de agrement Zătun, Pădurea Gârboavele", a spus Costel Fotea, oferindu-le colegilor de partid o mărturisire: "în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, prima dată mă gândesc să nu vă fac de ruşine pe dumneavoastră, şi după aceea pe mine!".

Şi-a pus "capul jos" pentru Pucheanu

"Acum patru ani, când îl puneam candidat de primar împreună cu voi, mulţi întrebau: «Eşti sigur? Nu e prea tânăr?». Şi eu am spus: «Nu vârsta, ceea ce ştie şi ce poate să facă un om contează pentru mine». La vremea respectivă, cineva mi-a spus: îmi pun eu capul jos - adică funcţia de preşedinte de organizaţie - pentru dl Pucheanu? Am răspuns că pentru dl Pucheanu merită să-mi pun capul. Şi, după patru ani, pot să spun că nu m-am înşelat: actualul şi viitorul primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu!", a anunţat Dan Nica.

Reamintind sloganul cu care a candidat la Primărie în 2016, "Schimbarea în care credem", Ionuţ Pucheanu a declarat că acum e nevoie de o continuitate: "Suntem campioni la atragerea fondurilor europene, cel puţin pe zona de sud-est. Toată lumea a fost ferm convinsă că o să ne rupem gâtul când ne-am luat la trântă cu sistemul de termoficare, nimeni n-a crezut că în maximum doi ani se poate rezolva o problemă care trena de peste 26 de ani, cu nişte pierderi de la bugetul local, la momentul respectiv, de aproximativ 12 milioane de euro. Dacă, acum patru ani, Galaţiul a avut nevoie de schimbare, acum Galaţiul are nevoie de continuitate. Sunt proiecte în desfăşurare, sunt fonduri ce urmează a fi implementate, sunt idei pe care le-am strâns de la gălăţeni, idei care ne-au venit în implementarea celorlalte proiecte pe care le avem şi care, credeţi-mă, merită a fi făcute pentru bunăstarea gălăţenilor şi pentru o viaţă mai bună a tuturor celor care locuiesc sau care vor vrea să se mute la Galaţi", a spus Pucheanu, convins că în următorii patru ani oraşul va deveni un pol de interes naţional.

Candidaţii PSD la primăriile din judeţ

Iată cine sunt candidaţii PSD la Primăriile din judeţ: Barcea - Ioan Adrian Popescu; Bălăbăneşti - Marius Gicu Ciocan; Bălăşeşti - Paul Cezar Maftei; Băleni - Ionel Popa; Băneasa - George Aurelian Gache; Bereşti-Meria - Victor Dorobăţ; Braniştea - Ionel Lepădatu; Brăhăşeşti - Mircea Dumitru; Buciumeni - Năstase Petrache, Cavadineşti - Dănuţa Bourceanu; Cerţeşti - Alexandru Duda; Cosmeşti - Ion Tuchiluş, Costache Negri - Luca Ştefan; Cuca - Mihăiţă Vlad; Cudalbi - Ştefan Drugan; Cuza Vodă - Vasilica Tănase; Drăgăneşti - Ion Vrabie, Drăguşeni - Dumitru Vintilă; Fârţăneşti - Adrian Filote; Folteşti - Laurenţiu Gigi Moraru; Frumuşiţa - Paraschiv Stoica; Fundeni - Manuel Lupu; Ghidigeni - Petru Valeriu Cotan; Gohor - Gelu Sîrghie; Griviţa - Niţă Chebac; Independenţa - Ionel Grigore; Iveşti - Cornel Hamza; Jorăşti - Dănuţ Tofan; Lieşti - Daniel Milaşcu; Matca - Gică Florea; Măstăcani - Dănuţ Ilie; Movileni - Marian Moisă; Munteni - Dănuţ Oprea; Nămoloasa - Adrian Răsmeriţă; Pechea - Mihăiţă Măncilă; Piscu - Ştefan Vlad; Poiana - Ciprian Tudor; Priponeşti - Lucian Borza; Rădeşti - Ionel Popoiu; Rediu - Fănel Mihai; Scânteieşti - Ghiorghe Bute; Schela - Lucia Diana Toma; Slobozia Conachi - Emil Dragomir; Smârdan - Costică Stroea; Smulţi - Costică Gafton; Suceveni - Marian Mitrofan; Suhurlui - Andrei Frangulea; Şendreni - Zamfira Burlacu; Tudor Vladimirescu - Costel Gheorghe; Tuluceşti - Petrică Bratu; Ţepu - Călin Rugină; Umbrăreşti - Stoica Paraschiv; Valea Mărului - Virgil Doca; Vânători - Marian Ghinea; Vârlezi - Ştefan Patriche, Vlădeşti - Ovidiu Grozav; Bereşti - Octavian Dică; Târgu Bujor - Laurenţiu Viorel Gîdei; Tecuci - Constantin Cătălin Hurdubae.

Pentru primăriile comunelor Corod, Nicoreşti, Negrileşti, Corni şi Oancea, PSD urmează să-şi desemneze candidaţii.

Degeaba eşti primar, dacă n-ai majoritate în Consiliul Local

PSD Galaţi, prin vocea liderului organizaţiei judeţene, eurodeputatul Dan Nica, este convins că va câştiga alegerile locale şi că va avea mai mulţi primari şi consilieri decât în urmă cu patru ani.

Pe scena Conferinţei Judeţene Extraordinare, primarul Ionuţ Pucheanu a ţinut să le explice colegilor cât de importantă este o majoritate în Consiliul Local, care să asigure susţinerea pentru proiectele iniţiate de edilul-şef: "Dacă în calculul unora, poate că viitorul primar al municipiului Galaţi e oarecum «jucat», cred că e nevoie de o forţă şi de o coagulare a tuturor pentru a avea şi un consiliu local puternic. Pentru că aţi văzut ce înseamnă un mandat de patru ani cu o stabilitate în Consiliu Local. Atunci când promiţi în faţa cetăţeanului că vei face un lucru, te duci în faţa consilierilor şi prezinţi acel proiect, iar aceştia îţi dau girul pentru a-l duce la bun sfârşit. Nu e nimic mai greu şi cred că nimic mai frustrant decât să fii primar fără consiliu local. Este ca şi cum ai umbla într-un singur picior. Şi nu e vorba că nu te poţi deplasa, ci de faptul că te deplasezi extraordinar de greu", a spus Pucheanu.

Citit 12692 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2020 00:29

15 comentarii

 • postat de Parere Marți, 18 Februarie 2020 10:09 95.77.107.*** Link la comentariu
  1
  6

  Domnule Pucheanu, mai lasati bordurile, parcurile si garajele, nu ma intelegeti gresit e foarte bine ca s-au facut si alea dupa 30 de ani (chiar daca unele s-au facut prost si foarte scump) dar eu consider ca principala problema a acestui oras e depopularea si lipsa locurilor de munca, in ritmul asta in 4-8 ani in orasul asta vor ramane doar pensionarii pentru ca toti tinerii si oamenii activi vor pleca, vreau sa vad cum sprijiniti antreprenorii galateni si cum atrageti investitori in acest oras, combinatul e in cadere libera iar santierul naval nu mai are mult si intra in deficit. Tot o data ar fi superb daca v-ati ocupa si de clinicele locale.

  Raportează
 • postat de Gloria Antonescu Marți, 18 Februarie 2020 09:38 195.176.3.*** Link la comentariu
  4
  4

  Va place sa strigati sus si jos de parca partidele sunt lifturi:)))))
  In alta ordine de idei, psd sau nu, judetul se misca bine. Pesedist sau nu , presedintele Fotea este un om gospodar.

  Raportează
 • postat de Ion Agache Luni, 17 Februarie 2020 11:54 192.42.116.*** Link la comentariu
  5
  10

  Daca ne uitam un pic in judet, se misca multe, numai ca ne place sa carcotim. Sa traiasca dom presedinte Fotea sa faca lucruri bune, noi il sprijinim ca il vedem om gospodar. Ce usor e sa asociem cu vorbe urate un om bun, dar cui foloseste? Noi tare ne bucuram cand vedem ca cineva construieste spitale si reface drumurile uitate de toti.

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Luni, 17 Februarie 2020 10:10 92.85.152.*** Link la comentariu
  8
  9

  Trebuiesc cel putin 3 mandate fara PSD in mun. / jud. Galati pentru ca Zona noastra sa se opreasca din picaj si sa puna bazele unei dezvoltari sanatoase!!!
  Eu nu mai vreau sa traiesc sub PSD!!!
  Daca la sfarsitul anului 2020, vom fi tot regiune rosie, atunci va promit ( celor care ma cunosc ) ca voi parasi Galati-ul pt o zona mai prietenoasa cu oamenii cinstiti! Sa stiti ca nu sunt singurul care are asemenea dorinte!!!
  Sa ramana aici doar psd-istii si sa vedem cum va arata zona peste 10 ani!!!
  Sper sa nu urmeze o perioada nedefinita de mocirla in Galati .......

  Raportează
 • postat de Taran si eu Luni, 17 Februarie 2020 08:10 86.124.205.*** Link la comentariu
  7
  5

  Tarane,nu este articol in care sa nu le pupi dorsalul PSD-istilor.
  Atat te duce pe tine stafida de o ai in cutia craniana sa faci urari cu boli incurabile celor care nu accepta sa fie prostiti?
  Parafrazandu-l pe Caragiale ( posibil sa nu fi auzit de el,nu este inscris in PSD) "Amice,esti idiot!"
  Sanatate!

  Raportează
 • postat de Greti Duminică, 16 Februarie 2020 18:46 89.136.7.*** Link la comentariu
  10
  20

  @tarane, nu e nevoie sa ne spui cu cine votezi, se intelege din comentariu ce "inteligent" esti. Pacat ca specimene ca tine au drept de vot, asa-i ca pe vremuri erai latrau comunist?

  Raportează
 • postat de Gălățean Duminică, 16 Februarie 2020 14:38 82.137.11.*** Link la comentariu
  16
  24

  Sper ca gălățenii să meargă la vot, să arate că le pasă de orașul ăsta și să scăpăm astfel de PSD. Gata, trebuie să schimbăm culoarea, să ne lepădam de ăștia.

  Raportează
 • postat de investitor Duminică, 16 Februarie 2020 13:34 89.136.231.*** Link la comentariu
  10
  17

  Investitii care trebuiesc urgent facute:

  - Refacere strada Aurel Vlaicu
  - Refacere strada Traian de la lidl pana in bariera
  - refacere strada General Ioan Dragalina ( e betonata si plina de santuri, gropi si denivelari si se pot face si locuri de parcare langa acel gard si ar diminua din traficul de pe Nae Leonard)
  - Aeroport care sa deserveasca Galati, Braila, Focsani , Barlad, Buzau si chiar Tulcea
  - Aqualand cum au toate orasele civilizate din tara (Brasov, Oradea etc)
  - Aventura park
  - Sala de alergare pe timp de iarna precum ce a de la Bacau ( se poate face din schelet metalic)
  - Demolarea garajelor ca lumea sa aiba unde parca
  - Bazin olimpic
  - Curse cu vaporul Galati - Tulcea - Sulina , Galati - Giurgiu
  - Atragerea de investitori pentru ca orasul sa nu mai depinda de santier si combinat
  - Plante exotice la Gradina Botanica - "Amazonia"
  - Deschiderea Mall de la Gara sau atragerea unui investitor acolo
  - Terenuri tenis camp si cu acces gratuit
  - Parcarile toate in oras sa fie gratuite
  - Parcari pe toate arterele importante din oras si nu eliminarea lor cum a fost pe strada Traian la piata
  - O zona cu pereti pt ca lumea sa se antreneze la tenis de camp- lumea nu are unde sa bata mingea la zid
  - Politia locala sa nu amendeze din prima ci dupa un avertisment daca esti la prima abatere
  - Eliminarea camerelor de luat vederi de la teatrul dramatic si teatrul muzical din interior, din parcuri si zone de agrement si relaxare
  - Continuare drum ce uneste bulevardul dunarea prin curtea politiei de frontiera turn de televiziune
  - Lacul Catusa sa fie o super zona de agrement cu sporturi nautice, inot, plaja , tobogane , caiac , barcute , hidrobiciclete etc

  Asteptam si alte idei pt ca orasul sa arate ca Barcelona sau Viena

  -

  Raportează
 • postat de marius Duminică, 16 Februarie 2020 07:18 188.24.134.*** Link la comentariu
  12
  22

  A înflorit orașul si judetul Galati sub comanda ăstora. Cu ei vom ajunge cel mai sărac pol din România. Dar asta e , ne meritam soarta.

  Raportează
 • postat de Internity Sâmbătă, 15 Februarie 2020 17:19 5.13.228.*** Link la comentariu
  25
  60

  Sper ca Pucheanu si PSD sa plece de la Primarie.Sper sa vina ziua in care PSD va fi un partid foarte mic si neinsemnat ca a facut numai rau Romaniei si implicit Galatiului.

  Raportează
 • postat de Moldoveanul Sâmbătă, 15 Februarie 2020 12:53 5.13.209.*** Link la comentariu
  26
  50

  Uitati-va bine la imaginea asta. Daca nu iesiti la vot , astia ne vor conduce.
  Deasemenea, daca opozitia nu gaseste un candidat comun care sa opreasca masinaria de vot psd-ista, Galatiul nu scapa de ei. Eu cand vad aceasta imagine ma cutremur.

  Raportează
 • postat de ss Sâmbătă, 15 Februarie 2020 12:05 79.116.102.*** Link la comentariu
  22
  54

  Dupa 30 de ani de jalnica administratie pesedista ne continuam decaderea, trist oras, ne meritam soarta, multumim ciumpalacilor care au votat mereu cu ochii inchisi, mintea o au inchisa din nascare!

  Raportează
 • postat de Cris Sâmbătă, 15 Februarie 2020 11:35 86.25.32.*** Link la comentariu
  22
  47

  Jos Coronavirusul Rosu !!!

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Sâmbătă, 15 Februarie 2020 08:38 93.122.248.*** Link la comentariu
  47
  32

  Succes domnului Costel Fotea ! Din 2016 Costel Fotea a modernizat multe drumuri judetene cum nu sa mai intamplat in judetul Galati in ultimi 30 de ani , investitii in sanatate (viata este prioritara) , ... si altele . Votez cu mare placere Costel Fotea !!! Votez PSD !!! Sigur ca vor fi CARCOTASI politici sau invidiosi (astea sunt vizibili cu interes politic doar pe net , dar pana la urma conteaza votul la urne) dar va spun ca va bate DUMNEZEU (cu necazuri sau boli incurabile pe voi sau pe cei dragi din familile voastre) daca il veti critica pe Costel Fotea care a ajutat mult comunitatea in lucrari publice cum alti nu au facut asa de mult pana acum . Trebuie sa apreciem pe cei care isi fac cu adevarat datoria ! Votez Costel Fotea !!! Votez PSD !!!

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 15 Februarie 2020 06:48 5.13.195.*** Link la comentariu
  17
  50

  Curatenia in oras si pe marginile orasului lasa de de dorit domnule primar, in afara de ce se lucreaza in multe locuri gunoaiele ,hartiile frunzele ,crengile copacilor cazuti de la furtuna, peturi , cutii din aluminiu de la sucuri si de bere stau aruncate [ pacat ca nu se colecteaza] ,canalizari infundate cu namol in care apa de ploaie nu se mai scurge , gauri in carosabil si multe alte lucruri , la o asa armata de oameni bine platiti in primarie ca sefi de servici de ce nu va sesizeaza si nu fac mai nimic? Va mai putem vota?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.