UPDATE. Cursurile se suspendă, dar profesorii vin la şcoală. Când se face recuperarea cursurilor

UPDATE. Cursurile se suspendă, dar profesorii vin la şcoală. Când se face recuperarea cursurilor
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
Update - De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că, în videoconferinţa care a avut loc în cursul acestei dimineţi cu ministrul Educaţiei, s-au discutat punctual măsurile care urmează să fie luate odată cu suspendarea cursurilor. 
"Doar elevii nu vor veni la şcoală, profesorii şi ceilalţi angajaţi ai unităţilor de învăţământ vor fi în activitate. Internatele şi cantinele se închid. Se suspendă olimpiadele judeţene programate în această perioadă, ele putând fi reluate ulterior. Se suspendă şi simulările examnelor naţionale care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 23 - 26 martie. Se anulează plecările în proiecte şi se prelungeşte cu o săptămână după reînceperea şcolii înscrierea la clasa pregătitoare. Părinţii pot continua să depună cererile online şi să le valideze în perioada de prelungire a înscrierilor", ne-a declarat inspectoarea generală. 
Aceasta a mai precizat că modul de recuperare a cursurilor rămâne să fie stabilit de fiecare şcoală în parte în Consiliul de Administraţie. 
Mioara Enacche a mai adăugat că toate aceste lucruri au fost însă doar discuţii la videoconferinţă şi că se aşteaptă în cursul zilei de astăzi şi precizări scrise pentru a putea fi trimise în şcoli.
Premierul Ludovic Orban a anunţat că se vor suspenda cursurile din învăţământul preuniversitar în perioada 11 - 22 martie, cu posibilitatea prelungirii termenului, dacă criza coronavirusului o impune. De asemenea, vor fi suspendate şi simulările, olimpiadele şi concursurile şcolare programate să aibă loc în această perioadă, susţin surse din Ministerul Educaţiei.
Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Citit 16510 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.