Centru after-school amendat pentru că nu şi-a suspendat cursurile. Sancţiune de 7.500 de lei

Centru after-school amendat pentru că nu şi-a suspendat cursurile. Sancţiune de 7.500 de lei
Reprezentanţii ISU au aplicat o amendă de 2.500 de lei
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un centru after-school a fost amendat, după ce a ignorat faptul că trebuie să îşi suspende cursurile. S-a întâmplat miercuri, la Galaţi, iar amenzile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Autorităţile au fost sesizate că respectivul after-school, care funcţionează în regim privat, a ignorat decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, decizie transpusă şi prin ordinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Ce-i drept, nu toţi cei înscrişi la respectivul centru educaţional şi-au dus copii la cursuri. Dar, cei care au făcut acest lucru au mers pe ideea că directoarea instituţiei a cerut, marţi, clarificări şi i s-a spus că poate primi copiii în unitate. "Este un număr limitat, din efectivul de 50 de copii sunt prezenţi doar 15. Sunt doar cei ai căror părinţi nu au avut unde să îi lase. Noi am sunat la Direcţia de Sănătate Publică şi ni s-a spus ce produse să folosim pentru igienizare. Nu am primit nici un document pentru suspendarea cursurilor, am văzut la televizor asta. O să ne supunem tuturor acestor practici. Am mărit normele de igienă, am limitat numărul de copii, am micşorat programul", ne-a explicat Andreea Simiz, directoarea centrului after-school.

La scurt timp, după ce au luat legătura din nou cu DSP, cei de la centrul educaţional privat au luat decizia de a-şi închide activitatea. Părinţii au fost sunaţi şi rugaţi să vină să îşi ia copiii înainte de terminarea programului.

"Eu nu am auzit de această hotărâre, iar ceea ce a dat ministerul făcea referire la unităţile de stat. Acesta este o afacere. Nu aveam cu cine să las copilul, eu muncesc, nu am cum să îl iau cu mine la serviciu. Nu ştiu ce o să facem zilele următoare, este o situaţie delicată, nu am pe nimeni în localitate", ne-a spus un tătic.

"Nu am cu cine să îl las. Situaţia este alarmantă pentru toată lumea, dar vom încerca să ne adaptăm. Este în siguranţă aici, pentru că sunt puţini copii. Am avut o şedinţă dimineaţă, tot pe coronavirus, şi a trebuit să găsesc rapid o soluţie", ne-a spus un alt tătic.

Între timp, reprezentanţii ISU şi cei ai DSP au venit în control. "Am fost sesizaţi că există un after-school care nu şi-a suspendat programul, conform deciziei CJSU. Au fost în control cei de la ISU, care au aplicat o amendă în valoare de 2.500 de lei, iar cei de la DSP urmau să stabilească şi ei valoarea sancţiunii", ne-a declarat Elena Bujor, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. La finalul controlului, DSP Galaţi a sancţionat centrul educaţional cu suma de 5.000 de lei.

 

Citit 10039 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.