Ofițer de poliție, arestat pentru contrabandă cu țigări

Ofițer de poliție, arestat pentru contrabandă cu țigări
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cei doi bărbați urmăriți săptămâna trecută de polițiștii din Băneasa și Târgu Bujor, suspectați fiind că transportau o încărcătură mare de țigări aduse ilegal în țară, au ajuns după gratii. Judecătorii au admis cererea procurorilor care au solicitat arestarea preventivă. Revoltător este că unul dintre ei este ofițer de poliție la Punctul de Trecere a Frontierei de la Oancea, iar flagrantul a fost făcut într-o perioadă critică pentru țara noastră, când România intra în stare de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus. 

În urmă cu o săptămână, o urmărire demnă de filmele cu contrabandiști se derula în nordul județului Galați, în zona Băneasa - Târgu Bujor, unde poliția din cele două localități obținuse informații că niște indivizi urmau să ridice o cantitate mare de țigări pe care aveau să o transporte spre ”punctele de desfacere”. Două vehicule de teren au fost urmărite pe drumurile din zonă, mai bine de 15 kilometri, contrabandiștii nedând vreun semn că ar fi avut de gând să renunțe cu una cu două la marfa prețioasă, adunată cu sprijinul ”fraților” de peste Prut și care urma, probabil, să le aducă venituri substanțiale în urma vânzării pe piața neagră. La capătul raidului la care au participat polițiști și jandarmi, nu mai puțin de 33.037 de pachete țigarete, diverse mărci, fără timbru de acciză, avea să fie găsite abandonate în zona pădurii ”Botul Chiscului”, din extravilanul comunei Băneasa, loc unde fuseseră aruncate, în încercarea de a scăpa, de șoferii celor două mașini. Pe moment, aceștia au reușit să scape, dar au fost identificați și ulterior ”vizitați” de anchetatori care au căutat, la percheziții, dovezi ale preocupărilor ilicite. 

Surpriză. Sau nu?

Cei doi suspecți de contrabandă sunt din județul Galați și au vârste de 28 și respectiv 31 de ani. Cel mai în vârstă este ofițer de poliție de frontieră la Punctul de la Oancea, cel care, cu câteva zile înainte de flagrant, fusese închis pentru limitarea  traficului în scopul prevenirii creșterii numărului de infectării cu COVID-19. Teoretic, ar fi trebuit, mai ales în contextul declarării stării de urgență în România, ca ofițerul cu atribuții de execuție să fie la dispoziție și eventual la datorie pentru întărirea efectivelor acolo unde situația o cere. A ajuns însă în fața unui judecător de drepturi și libertăți, alături de complicele lui, care a admis, conform soluției publicate pe portalul instanțelor de judecată, propunerea procurorilor de arestare preventivă. Ambii inculpați au considerat însă măsura nejustificată și au contestat-o, cererea lor urmând să fie analizată în următoarele zile, de Tribunalul Galați.

 

Citit 9402 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.