UPDATE COVID-19 | Peste 300 de îmbolnăviri noi în doar 24 de ore

UPDATE COVID-19 | Peste 300 de îmbolnăviri noi în doar 24 de ore
Cornavirusul face din ce în ce mai multe victime
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE 29 martie 2020 | Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, duminică, 29 martie 2020, la ora 13,00, cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăvire confirmate în doar 24 de ore. Este vorba despre 308 noi îmbolnăviri, numărul total ajungând astfel la 1.760 de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj). Totodată, până acum, 40 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat. În aceste condiții, autoritățile se pregătesc pentru intrarea în scenariul 4, urmând, cel mai probabil, să fie emisă și o nouă ordonanță militară.

Cei 308 pacienți confirmați în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 0 și 89 de ani.

Conform GCS, 38 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă, dintre aceștia 31 fiind în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

De asemenea, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 46.089.939 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat.


UPDATE 28 martie 2020 (1.452 de cazuri de coronavirus și 29 de decese) | Până sâmbătă, 28 martie, ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca și Neamț, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.

La ora raportării, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că pe secțiile de terapie intensivă erau internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 în unități medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 755 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 24 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 67 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie, au decedat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat și faptul că sâmbătă dimineață, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, din acest transport, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Vă reamintim că, joi, în țară, au ajuns alte 100.000 de combinezoane.


UPDATE 27 martie 2020 | Date oficiale: 1.292 de infectaţi şi 24 de decese, din cauza coronavirusului. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până pe 27 martie, ora 13,00, pe teritoriul României au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), dintre care 115 au fost declarate vindecate şi externate.

Din nefericire, 24 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timişoara şi Neamţ, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinsă între 0 şi 94 de ani.

Conform datelor oficiale, în secţiile de terapie intensivă erau internaţi 32 de pacienţi, dintre care 24 în stare gravă, starea celorlalţi fiind bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Dintre aceştia, 149 de persoane sunt în carantină pe raza judeţului Galaţi, unde 4.303 persoane se află în izolare la domiciliu.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unităţi medicale private.

Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 21 persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3, poliţiştii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit patru dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod penal.


UPDATE 24 de decese anunțate până acum în România - cea mai tânără victimă avea 45 de ani, potrivit digi24.ro. A fost anunțat decesul unei femei de 80 de ani, din județul Bacău, acesta fiind al 24-lea provocat de noul coronavirus în România. Femeia a murit în 26 martie, dar decesul a fost raportat după miezul nopții, iar autoritățile au făcut anunțul în această dimineață. Printre aceste noi decese figurează și un bărbat de 45 de ani, din Arad, care a murit în ambulanță, în timp ce era dus la spital. Este cea mai tânără victimă a bolii Covid-19 în România [detalii]


România are peste 1.000 de îmbolnăviri şi 18 decese. Printre cei diagnosticaţi se numără şi un jandarm | Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până pe 26 martie, la ora 13,00, pe teritoriul României au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus), 94 dintre ele fiind declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi).

Conform sursei citate, din nefericire, 18 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Cluj şi Timişoara, au decedat.

Trebuie precizat faptul că, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 123 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinsă între 7 şi 87 de ani.

"Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi  a municipiului Bucureşti, care a contractat virusul în cadru familial. La nivelul unităţii au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect", a menţionat Grupul de Comunicare Strategică.

Nu doar numărul celor diagnosticaţi cu COVID-19 a crescut, ci şi cel al bolnavilor aflaţi în stare gravă. "La ATI sunt internaţi 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară", spun cei de la Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. În judeţul Galaţi, 92 de persoane se află în carantină, iar 3.870 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Totodată, la nivelul judeţului, 1.224 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare.

Până joi, la ora 13,00, la nivel naţional, au fost prelucrate 15.998 de teste, din care 823 în unităţi medicale private.

Citit 8710 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 04:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.