Mai multe cadre medicale infectate cu COVID-19

Mai multe cadre medicale infectate cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Noi confirmări de îmbolnăvire cu coronavirus. Şi de data aceasta vorbim de confirmări de îmbolnăvire printre cadrele medicale. Conform conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”, un asistent din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi a fost testat pozitiv la coronavirus.

Conducerea Spitalului Judeţean a precizat şi faptul că toţi colegii de tură ai asistentului confirmat cu Covid-19 vor fi testaţi pentru a se stabili dacă au sau nu coronavirus. Vorbim de 10 persoane care au lucrat pe aceeaşi tură cu persoana confirmată. Asistentul, care este contact indirect al asistentei de la Serviciul de Ambulanţă, care a primit în weekend confirmarea de infectare, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi este al doilea caz confirmat din Spitalul Judeţean. 

Conform surselor noastre, angajatul UPU nu este singurul contact pozitiv al asistentei de la ambulanţă. Şi asta pentru că încă o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost confirmată, susţin sursele noastre, cu coronavirus.

Aceste două cazuri se adaugă la cele confirmate săptămâna trecută. Vorbim despre o infirmieră de la Spitalul De Boli Infecţioase, o asistentă de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan”, o biochimistă de la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” şi asistenta de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Pe lângă aceste persoane, confirmări au primit şi mai mulţi angajaţi din Spitalul Militar Galaţi. În această unitate medicală au fost anunţate, vineri, cinci cazuri, dar, conform surselor noastre, numărul celor confirmaţi se apropie de 10. Ce-i drept, nu toate aceste persoane sunt cadre medicale. 

În ciuda faptului că Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa, luni, că la Galaţi sunt confirmate patru cazuri de infectare printre cadrele medicale (trei medici şi un personal auxiliar) numărul lor este mai mare, iar asta se poate vedea chiar din datele expuse mai sus.  

Autorităţile centrale nu mai oferă date oficiale despre numărul îmbolnăvirilor pe fiecare judeţ în parte, dar, conform datelor obţinute de noi, până acum, la nivelul judeţului Galaţi, numărul îmbolnăvirilor din cauza coronavirusului este de aproximativ 70 de persoane, două dintre ele fiind internate la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Citit 21535 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.