UPDATE. Încă un deces la căminul de bătrâni

UPDATE. Încă un deces la căminul de bătrâni

Evaluaţi acest articol
(67 voturi)
17 comentarii
UPDATE - Grupul de comunicare strategică a anunțat cel de-al doilea deces la centrul de îngrijire bătrâni din Galați. Este vorba despre un bărbat, de 74 ani, contact cu alte cazuri confirmate. Bărbatului i s-au recoltat probe pe 4 aprilie, și în aceeași zi a și decedat. Duminică au venit rezultatele, care arată că acesta era pozitiv la coronavirus. Este al doilea deces în centrul respectiv și al patrulea in județul Galați.
UPDATE 5 aprilie. Autoritățile au confirmat faptul că la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din Galați, acolo unde sâmbătă fuseseră înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire, a fost înregistrat primul deces. Este vorba despre un vârstnic în vârstă de 82 de ani, care fusese internat inițial la Spitalul de Boli Infecțioase. 
 
Starea sa s-a înrăutățit și a fost transferat, pe secția de terapie intensivă, la Spitalul Județean de Urgență, acolo unde a decedat. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, confirmate și de autoritățile de la nivel local, bărbatul avea multiple comorbidități – demență, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială și insuficiență cardiacă. Acesta este primul deces din cadrul căminului, fiind al treilea deces din cauza coronavirusului din județul nostru. 
Imediat ce au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire în centrul de îngrijire, autoritățile au dispus o anchetă epidemiologică, mai ales că unul dintre angajații centrului a decedat din cauza coronavirusului. Astfel, mai mulți angajați ai Spitalului CFR Galați au fost trimiși, duminică dimineață, la centrul respectiv pentru a administra tratamentul pacienților internați acolo. ”De data acesta se confirmă decesul unui pacient care provine din centrul respectiv. La căminul respectiv a fost continuată recoltarea de probe, astăzi urmând să se finalizeze acțiunea. Am identificat personal medical care să se deplaseze la cămin pentru a asigura continuitatea actului medical. A fost o echipă formată dintr-un medic, doi asistenți și doi infirmieri, care au verificat starea bătrânilor. Acum lucrăm la un ordin de delegare a personalului medical. Este carantină acolo”, ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați. 
Prezența cadrelor medicale pare să fi stârnit nemulțumiri, iar de aici au pornit problemele, angajații Spitalului CFR fiind alungați din centru. ”Angajații s/au deplasat  la centrul de bătrâni, cu echipamente de protecție, cu echipamente de schimb și au fost întâmpinați de o asistentă și cinci sau șase infirmiere, care le-a spus că nu au nevoie de ajutor  din partea cadrelor medicale. Au fost dați afară. Doamna doctor a intrat, a discutat cu o parte dintre vârstnici, le-a văzut starea de sănătate, a așezat câteva medicamente, din acelea pentru cronici, care trebuie administrate, au fost așezate în pungi pentru a fi administrate la orele corespunzătoare, dar mai mult de atât nu au mai putut face.  Li s-a spus că sunt suficiente cadre medicale acolo și că nu mai este nevoie de ei.  Au rămas două ore acolo, până au fost dați afară. Au stat în curte, au intrat din nou și iar au fost dați afară”, ne-a explicat, telefonic, Carmen Șerbănescu, managerul Spitalului CFR Galați. 
De partea cealaltă, reprezentanții centrului de îngrijire susțin că nu ei i-au dat afară pe medici, ci cei de la Direcția de Sănătate Publică și că, de fapt, totul a fost o neînțelegere. ”Duminică dimineață erau patrru bătrâni confirmați, iar pentru bătrânul decedat nu a ieșit testul dacă este sau nu pozitiv. Nu este adevărat că angajații Spitalului CFR au fost dați afară. Aceștia s-au prezentat la centru, iar aici s-au întâlnit cu reprezentanții Direcței de Sănătate Publică, care le-au spus că nu au nevoie de ajutorul lor, că se descurcă singuri să își ia probe. A fost o neînțelegere. Au venit deja două asistente medicale, care au spus că ele preiau totul, pe partea de asistență medicală. Importante este că acum primim ajutor”, ne-a declarat Angela Ciorâță, reprezentanta centrului de îngrijire.
La centrul privat de îngrijire urmează să fie făcută și dezinfecție, iar în curtea instituției a fost montat un cort pentru decontaminare. Centrul este în carantină încă de sâmbătă, așa că jandarmii se asigură că nimeni nu iese din centru, iar cei care intră sunt doar din cadrul personalului autorizat.

UPDATE. La ora 13,00, în raportarea oficială făcută de Grupul de Comunicare Strategică, apărea, la numărul 137, un nou deces din județul Galați. Conform datelor oficiale, era vorba despre o femeie, de 82 ani, care era internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice. Tot datele oficiale arătau că în aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19.

Datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică au fost infirmate însă de prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu, care susține că nu s-a înregistrat niciun nou deces în județul nostru. ”Nu există niciun deces la căminul de bătrâni. La Galați avem doar două decese confirmate din cauza coronaviruslui. Este o persoană, de sex feminin, de 84 de ani, care este confirmată pozitiv, dintr-un astfel de centru. S-au luat măsuri de instituire a carantinei la acel centru. Măsurile epidemiologice au fost luate, ancheta epidemiologică este în curs. În momentul de față, persoanele care sunt confirmate au fost luate din centrul respectiv ți au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase. Vom luate toate măsurile ca acolo să nu existe și alte cazuri de îmbolnăvire”, ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

La finalizarea anchetei epidemiologice, autoritățile vor face și dezinfecție în centrul de bătrâni. ”Contează foarte mult rezultatul anchetei epidemiologice, care a început-o reprezentanții de la DSP.  Substanțele sunt toxice, o parte dintre ele, într-o anumită diluție, pot fi date pe suprafețe cu pacienții acolo, este vorba despre o dezinfecție curentă, care se face și în spitale, în toate saloanele. Aici ar trebui, probabil, o dezinfecție de nivel mai înalt și atunci ar trebui grupați, în funcție de contacți, să elibereze o serie de camere să se facă dezinfecția. Urmează aerisire, ventilare, corespunzător metodologiei de realizare. Apoi mutați pacienții și făcut dezinfecție și în partea cealaltă unde au stat. Deja avem, patru pacienți de acolo la Spitalul de Boli Infecțioase, dar ceilalți nu vor putea ieși până când nu se vor face testele, fiind instituită carantina. După ancheta epidemiologică vom știe dacă există spații libere, cu ce substanță se poate intra, câți sunt contacți, câți nu sunt contacți. Ancheta va spune și modalitățile care se vor aplica”, a explicat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli   Infecțioase din Galați.

"Femeia confirmată este contact cu altă persoană din același cămin, care a și decedat”, arată o informare a prefecturii. Conform surselor noastre este vorba despre unul dintre angajații centrului de bătrâni, care a fost plecat în excursie în Turcia, și care a decedat la Spitalul Județean Galați.


UPDATE 4 aprilie. A fost raportat un nou deces în județul Galați. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie, de 82 ani, care era internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice. Femeii i-au fost prelevate probe, iar confirmarea a fost dată de laboratorul Spitalului Galați pe data de 03 aprilie 2020, în aceeași zi fiind înregistrat și decesul. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19. Vom reveni cu amănunte.
UPDATE 3 aprilie. Opt noi cazuri de coronavirus în judeţul Galaţi. Astfel, numărul celor infectaţi cu Covid-19 a ajuns la 90, dintre care cinci persoane vindecate şi externate. Printre cei confirmaţi se numără şi cinci asistente de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dar şi un ambulanţier. Patru dintre asistente şi ambulanţierul sunt colegi ai asistentei diagnosticată cu coronavirus pe data de 28 martie, toţii fiind trimişi în izolare la domiciliu din aceeaşi dată. Din păcate, oficialităţile au raportat şi al doilea deces din cauza coronavirusului. De data aceasta este vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani, care era internat la secția de terapie intensivă din Spitalul Județean Galați. Bărbatul face parte cel de-al doilea autocar întors pe data de 20 martie din Antalya, Turcia. Pacientul avea și alte probleme de sănătate – diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și hepatită cronică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean în data de 26 martie, i-au fost prelevate probe și în aceeași zi a fost confirmat cu Covid-19. După câteva zile de stat la terapie intensivă, pe 3 aprilie, gălățeanul a decedat. Tot datele oficiale arată că, în data de 3 aprilie, în judeţul Galaţi erau 2.239 de persoane autoizolate şi monitorizare la domiciliu, iar 295 persoane erau în carantină instituţionalizată. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat şi faptul că 559 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de autoizolare, iar patru persoane au ieşit din carantină, acestea neavând probleme de sănătate.

A fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului în Galați. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani. Acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase în data de 30 martie. I s-au recoltat probe în aceeași zi. Bărbatul nu are istoric de călătorie, dar a intrat în contact cu o persoană infectată. Conform surselor noastre, virusul a fost luat de la o persoană de la Spitalul Militar Galați, confirmată pozitiv. Decesul bărbatului de 77 de ani a survenit în data de 1 aprilie. O zi mai târziu, rezultatul testului a arătat că pacientul, care avea și hipertensiune arterială, era infectat cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus din judeţul Galaţi a crescut şi a ajuns la 82 de cazuri. Doar patru dintre aceste cazuri sunt confirmate la persoane care se află în centrele de carantină, unde au fost internate după ce au venit din străinătate. În prezent, cinci persoane au fost declarate vindecate şi externate din spital, una se află încă internată la Institutul Matei Balş din Bucureşti, iar restul de 76 de persoane sunt internate fie la Spitalul de Boli Infecţioase, fie la Spitalul Judeţean Galaţi.

„Din cele 82 de persoane, 76 sunt internate în instituţiile spitaliceşti din Galaţi, respectiv Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase, ceilalţi sunt fie la Bucureşti, fie s-au vindecat”, ne-a explicat prefectul Gabriel Avrămescu.
Cum a ajuns infecţia la noi în judeţ? Pe mai multe canale. În primul rând, virusul a fost adus din Turcia. Mai exact, mai mulţi gălăţeni s-au plimbat în Turcia, în plină pandemie de coronavirus, iar la întoarcerea în ţară au început să aibă simptome. Culmea, la vremea respectivă, Turcia nu se află nici măcar în zona galbenă, aşa că excursioniştii nu au putut fi obligaţi să stea în izolare la domiciliu.  „Un segment este reprezentat de două  grupuri de excursionişti în Turcia, care s-au deplasat în perioada 6 – 13 martie şi 13 – 20 martie în Antalia, prin intermediul unei agenţii de turism din municipiul Galaţi. Persoanele respective au ajuns în ţară şi după aceea au început să prezinte simptome şi au fost diagnosticate pozitiv”, a explicat prefectul judeţului Galaţi.
De asemenea, au apărut confirmări de îmbolnăvire după ce o delegaţie de la Spitalul Militar din Focşani ne-a vizitat oraşul. Acesta a fost modul în care angajaţii Spitalului Militar din Galaţi au luat virusul. „Un alt segment este reprezentat de cadrele medicale şi personalul  din Spitalul Militar, care au intrat în contact cu reprezentanţii Spitalul Militar Focşani, aşa cum de altfel a anunţat şi Ministerul Apărării Naţionale. Precizez că mare parte din persoanele confirmate pozitiv în momentul de faţă este formată din cei care au  fost în excursie, precum şi contacţii acestora, dar şi  cei de la Spitalul Militar şi contacţii acestora. În afară de aceştia mai sunt patru persoane din centrele de carantină şi o persoana declarată pozitiv la Bucureşti, dar este raportată tot pentru Galaţi. Avem şi cazuri de persoane care au intrat în contact cu membrii familiilor lor care s-au întors din străinătate.  Practic, este acea situaţie pe care nu ne-am dorit-o şi pe care am sperat că o putem evita făcând apel către cei reveniţi în ţară să nu intre în contact cu familiile lor”, a adăugat Gabriel Avrămescu.
Prefectul a clarificat şi situaţia cadrelor medicale confirmate cu coronavirus, precizând că doar nouă cadre medicale au avut diagnostic pozitiv la COVID-19. „Dintre cei care sunt confirmaţi  pozitiv, 19 fac parte din sistemul  de sănătate, dar doar nouă sunt cadre medicale  - medici şi asistente. Ceilalţi reprezintă personal auxiliar sau administrativ din cadrul unităţilor spitaliceşti”, a conchis prefectul judeţului.
Galaţiul are cinci vindecări din 82 de cazuri confirmate până în prezent.

 

Citit 40330 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 19:00

17 comentarii

 • postat de Marchis Elena Luni, 06 Aprilie 2020 12:05 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  4

  Buna ziua,
  Din articol am inteles ca DSP-ul a vrut sa preia el verificarea starii de sanatate a varsnicilor sau cadrele specializare din cadrul caminului,o confuzie pe care speram ca o ancheta serioasa a autoritatilor o va lamurii.
  Ce interese se ascund, cum sa nu lasi medicii neutri sa intre.
  Cred ca ar trebui si o ancheta judiciara bazandu-ne pe Starea de urgenta si atr.352 Codul Penal (zadarnicire combaterii bolilor)
  Aceasta pandemie poate ne va ajuta sa scoatem gunoiul ascuns sub pres,poate renuntam la numirile pe pile si relatii si vom lasa oamenii competenti sa-si faca treaba.,cum ne-au condus pana acum ,,oamenii de bine,,am vazut.

  Raportează
 • postat de Gripa este gripă, oricât te-ai feri. Duminică, 05 Aprilie 2020 18:49 213.233.101.*** Link la comentariu
  9
  12

  Aşa cum gripa spaniolă a aparut, apropo, gripa spaniolă nu era spaniolă de fapt, gripa tot din familia coronavirus fiind, deci, era în perioada primului război mondial, mass-media era cenzurată şi era interzis să se divulge amploarea deceselor datorită virusului gripal, presa spaniolă necenzurată, a scris la liber şi în amănunt de pandemia declanşată şi a rămas ca gripa spaniolă. În fapt, "gripa spaniolă este americană, punctul de declanşare în Europa fiind o bqză militară americană, aflată pe teritoriul francez, militafii americani fiind infestați în punctul zero, de la o bază militară de recrutare, de pe teritoriul SUA.
  Acum, gripa spaniolă singură a aparut şi tot singură va dispărea, medicii din acea perioadă, neputând face nimic, u tot cu măşti şi dezinfectanți. În fapt s-au vaccinat natural, prin îm bolnăvire în procent de 60 la sută din populația Europei, decedați fiind în număr mare, mai mulți decedați decât morți în urma conflictului militar.
  Curios față de azi, morți în urma virusului gripei spaniolă, au fost t8neri, bărbați, pentru că erau pe front, aglomerați în cazărmi, în tranşee şi cu alimentație dificilă, răniți în spitale aglomerate. Bătrânii, au scăpat, fiin qcasă, ne încorporabili. Deci, d3 irus nu vom scăpa, atât timp cât nu avem vaccin, deci, ne vom vacc8na natural. Gripa este gripă, nu este cancer sau o boală incurabilă, dar nu iartă, dacă ai alte boli ce nu pot susține "vqccinarea naturală", de la om la om, răspândită.

  Raportează
 • postat de Logic ! Duminică, 05 Aprilie 2020 18:31 77.111.245.*** Link la comentariu
  7
  17

  DECI : ,,...un vârstnic în vârstă de 82 de ani,... avea multiple comorbidități – demență, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială și insuficiență cardiacă...acesta fiind al treilea deces din cauza CORONAVIRUSULUI din județul nostru. " !!!

  O sa se ajunga sa se spuna ca si cei care au decedat in urma accidentelor de circulatie ... AU MURIT DE CORONAVIRUS !!!

  In Romania exista CEA MAI MARE RATA A MORTALITATII DIN EUROPA...1530 de decese la 100.000 de locuitori.
  Conform WORLDOMETERS populatia actuala a Romaniei este de 19.267.350 locuitori de unde rezulta ca numarul de decese la aceasta populatie este de 294.790 anual...adica 24.566 de decese pe luna .
  Pana la ora actuala, incepand cu data de 26 februarie 2020 (atunci cand a fost raportat primul caz de imbolnavire cu covid-19 pe teritoriul Romaniei) AU FOST DECLARATE ca fiind provocate de acest virus...146 de decese.
  Deci...intr-o luna si o saptamana de la aparitia epidemiei in Romania, au murit 146 de persoane (PRECUM BATRANUL DIN ACEST ARTICOL !!!) ... in timp ce, in mod constant, in Romania, mor lunar in jur de 24.566 de oameni !!!

  Raportează
 • postat de DIASPORA fara drept de vot ! Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 20:55 77.111.247.*** Link la comentariu
  8
  66

  Nu-i nicio problema, avem incredere in tot ce ne spuneti !
  Avem rabdare si speram sa mai scada...numarul mortilor!
  Problema este cu acesti diasporeji cocalari si fomisti care sunt primiti...IN CONTINUARE, IN PERMANENTA (!!!)... fara numar si fara nicio verificare si fara nicio luare in evidenta de catre guvernantii din Romania, primiti cu ochii inchisi si bratele deschise... si care diasporeji au rupt cu zecile de mii, in fiecare noapte, frontierele Romaniei mintind si pacalind autoritatile de frontiera care sunt absolut coplesite de situatie si care cocalari bantuie prin toata tara dupa cum vrea muschiul lor de emigranti economici boschetari si imprastie virusul ucigas ... in timp ce noi, astialalti...fraierii care stam in case, la noi in case in tara noastra pe care nu am abandonat-o, suntem amendati cu niste amenzi SF si amenintati cu armata inarmata pentru razboi si care ... murim cu sutele din cauza acestori cocalari de occident.

  Raportează
 • postat de Andrei Velev Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 19:41 89.136.5.*** Link la comentariu
  10
  27

  Deci mortul nu e mort.
  Vine apocalipsa zombie, mai ales pentru cei din "grupul de comunicare strategica"

  Raportează
 • postat de virusul cel mai ucigas Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 15:25 84.117.41.*** Link la comentariu
  25
  26

  Acest virus este unul dintre cei mai periculosi virusi care s-a vazut vreodata pe fata palanetei. Se i-a foarte usor, se raspandeste usor si ucide miseleste cand nu te astepti chiar si cand nu ai simptome.
  Cel mai bine pentru polulatie e sa stea in case, sa pastreze distanta de ceilalti cel putin 2 metri, sa aiba masti , ochelari, manusi , sa dezinfecteze casa, scara blocului, sa aiba la intrare covor imbibat cu clor si deznfectanti, sa dezinfecteze manerele usilor, intrerupatoarelor, telefonul, telecomanda.
  Sub nicio forma sa nu duca mana la gura, nas , ochi daca nu e dezinfectat pe maini sau ianinte de masa.
  Cei mai protejati trebuie sa fie acum medicii, asistentele, cei care lucreaza pe tir si aduc marfa in magazine, lucratorii din magazinele alimentare, centrele de productie.
  Deja multi se plang ca nu mai au ce manca si somajul e foarte mare. Sper ca aceasta epidemie sa nu duca la rovolte in masa pe fondul foametei si lipsa locurilor de munca.
  s-au inregistrat cazuri de furturi, spargeri in acesta perioada foarte grea. Politia sa vegheze pt ca flamanzii din occident vor veni si daca nu au de munca vor face talharii, furturi, hotii, spargeri. Triplarea pedepsei pentru cei care fac aceste lucruri in perioada asta grea.

  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte! Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 15:01 78.96.81.*** Link la comentariu
  43
  14

  Ba, voi nu intelege-ti ca virusul asta este trimis cu adresa destinatilor?!

  Pai exemplul asta cu baba de la azilul de batrani, si nu numai, daca nu a avut un donator din extetrior, a fost trimis special, oare de cine?

  Printul Charles, si capete incoronate, actori, sau personaje politice contaminate, au fost pe o lista predeterminata...

  Putem noi sa punem mama mastilor pe figura, sa luam paracetamol pana murim de ulcer, daca esti pe lista, aia este; cineva de dincolo te vrea acolo!

  Eu cred ca e o chestie foarte misto; scapi de ceea ce va urma, cum spune in biblie; o sa ajunga omul sa mearga in cimitire sa se roage de morti, iesiti voi, sa intram noi, ca nu mai suportam. .

  Asta este de fapt Apocalipsa de care am tot facut misto tot timpul!

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 07:34 5.13.195.*** Link la comentariu
  4
  26

  Dar taximetristii care iau luat in seara aceia , cum sant

  Raportează
 • postat de Hagi Tudose Vineri, 03 Aprilie 2020 23:23 169.229.122.*** Link la comentariu
  3
  46

  Nu stiu eu in ce masura sunt imbolnavirile datorate celor veniti din excursii prin Turcia, dar iresponsabil si dus cu capul trebuie sa mai fii sa pui inainte o vacanta inaintea pandemiei. Parerea mea.

  Raportează
 • postat de Andrei Alexandrov Vineri, 03 Aprilie 2020 16:21 92.86.51.*** Link la comentariu
  6
  56

  Cetățenii sunt vinovați de imprudența de a pleca în vacanță în această perioadă, dar și statul român este responsabil pentru că a considerat multă vreme zone infestate ale lumii ca fiind ok.

  Raportează
 • postat de corona Vineri, 03 Aprilie 2020 10:00 89.136.6.*** Link la comentariu
  43
  38

  pacientul avea hipertensiune arterială ,77 ani ,si a murit de gripa ????Sa fim seriosi...la fel ca zecile de bolnavi de cancer in faza terminala,care,culmea,au murit de gripa !!

  Raportează
 • postat de Ioan Vineri, 03 Aprilie 2020 08:59 79.116.105.*** Link la comentariu
  5
  44

  Am urmarit si astazi continutul ziarului galatean in speranta ca cineva va trezi Primaria cu intrebari despre masurile luate in pentru dezinfectia scarilor de bloc si curatenia strazilor. In orasul Galati nu este nevoie de apa potabila pentrui spalatul strazilor. Se poate utiliza apa din conducta principala de alimentare din Dunare. De asemenea constructorii din punctele de lucru ar putea sa stropeasca zona de lucru inainte de a incepe activitatea zilnica. Am in vedere cel putin zona fostelor garaje din Micro 18(zona blocurilor G1-G11).Dar nici restul orasului nu are aer de munte!!!

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 02 Aprilie 2020 18:15 79.116.101.*** Link la comentariu
  13
  108

  O "mana de ajutor" au dat-o si "specialistii" proaspat sositi din strainatate. Acei care, daca virusul nu lovea lumea civilizata, ar fi stat bine mersi pe alte meleaguri. Acei care, in ciuda rugamintilor autorizatilor romane, au luat cu asalt punctele de trecere a frontierei si care, odata ajunsi acasa, s-au pupat cu tot satul. Si tot acei care, odata cu finalizarea pandemiei, vor pleca iarasi din tara. Acolo unde le-a fost mai bine !

  Raportează
 • postat de Tasha Joi, 02 Aprilie 2020 16:38 109.166.128.*** Link la comentariu
  6
  106

  Veniți pe str. Domnească, în campusul studențesc, sa vedeți cum se desfășoară carantina instituita în căminul H, cum se arunca gunoiul pe peluza și cum acesta ajunge pe trotuar și în strada.... Pubelele sunt înghesuite și cei aflați în carantina nu se deranjeaza sa arunce sacii în pubele. Cum varsă gunoiul din sac și lasă pubela neacoperita. Cum fumează la geamuri și arunca chiștoace de la fereastra, cum lasă mâncarea platita de stat neatinsa dar își comanda pizza și altele, cum stau la taifas în grup pe scări, fumând și bând cafea etc.

  Raportează
 • postat de Urmeaza inca o Revolutie ! Joi, 02 Aprilie 2020 16:06 77.111.247.*** Link la comentariu
  18
  59

  Deci nu din italia si spania a fost adus, tari care au, in total, 222.000 de infectati si peste 23.000 de morti (!!!) si unde traieste (traia) jumatate din populatia activa din Judetul Galati si nici din germania, unde sunt 80.000 de bolnavi de covid, toate aceste tari fiind niste focare de infectie care au contaminat TOATA PLANETA si din care s-au intors invadand Romania peste 1 milion de diaspora in doar o luna de zile...ci din TURCIA...de la ,,mai mulţi gălăţeni (care) s-au plimbat în Turcia" !!!

  Raportează
 • postat de Gigi Joi, 02 Aprilie 2020 16:03 109.102.62.*** Link la comentariu
  11
  77

  Oameni buni, la infectioase e dazastru. Cei internati sufera de sete sau foame , ca asistentii si doctorii se tem sa se duca la ei sa ii verifice fara protectie. Stati in case ca daca ajungi in spital s-a terminat.

  Raportează
 • postat de 105 Joi, 02 Aprilie 2020 15:35 188.24.234.*** Link la comentariu
  21
  24

  cu 102

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.