Ameninţare cu bombă în Ţiglina II (VIDEO)

Ameninţare cu bombă în Ţiglina II (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Desfăşurare de forţe în cartierul gălăţean Ţiglina II, după ce un apel la numărul unic de urgenţă 112 a anunţat un pachet suspect aflat într-o cutie de gaze montată pe gardul unei clădiri. Imediat s-a dat alarma, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de poliţie, pompieri şi pirotehnişti de la Serviciul Român de Informaţii.

Poliţiştii au fost cei care au asigurat perimetrul şi nu au mai permis nimănui să se apropie de zona considerată periculoasă. Între timp, specialiştii de la SRI au trimis spre cutia de gaze un robot ultraperformant, aflat în dotarea autospecialei pirotehnice, pentru cercetarea locului. Imaginile trimise de robot au arătat că este vorba despre o geantă neagă, tip sport, care a şi fost scoasă, cu ajutorul indicaţiilor date de specialişti, din cutia de gaze şi dusă pe asfalt.

Când au văzut impresionanta desfăşurare de forţe, locatarii au început să iasă la geamuri şi chiar în faţa blocurilor, pentru a afla ce s-a întâmplat. Dacă unii aşteptau informaţii oficiale, alţii ne-au mărturisit că geanta cu pricina stă de mult timp în cutia de gaze. "Este o geantă, dar e de mult acolo, în cutia de gaze. Am mai văzut-o, cutia aceea de gaze fiind mai tot timpul deschisă", ne-a spus un locatar.

A urmat o acţiune contra cronometru, pirotehniştii fiind în alertă pentru a stabili dacă geanta reprezintă sau nu un pericol real. După zeci de minute, cu ajutorul robotului, geanta a fost verificată şi s-a stabilit că era plină cu… mălai. Chiar dacă s-a văzut clar ce conţine, un pirotehnist a mers la faţa locului şi a verificat geanta în amănunţime.

La final, toată lumea a răsuflat uşurată. "Echipajele  de pompieri şi SMURD au fost solicitate să asigure zona pentru o intervenţie la un bagaj  suspect, amplasat într-o cutie de distribuţie a gazelor. Din fericire, s-a stabilit că a fost o alertă falsă", ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

 

Citit 7102 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.