Seră de plante exotice la Grădina Botanică

Seră de plante exotice la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a emis ordinul de lucrări pentru amenajarea unei sere de plante exotice la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”. Valoarea totală a investiţiei este de 14,83 milioane lei, sumă ce include contractul de lucrări, dar şi achiziţionarea plantelor. Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Vom construi la Galaţi una dintre cele mai frumoase sere de plante exotice din ţară. Astfel, după mai bine de 20 de ani de când a fost abandonat, scheletul metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi transformat într-o spectaculoasă seră, în care gălăţenii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime şi sute de plante exotice. Noua seră va deveni cu siguranţă unul dintre cele mai vizitate locuri din Galaţi. De asemenea, vom amenaja şi un spaţiu pentru expoziţii temporare, unde elevii vor putea desfăşura diverse activităţi didactice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Proiectul prevede consolidarea scheletului metalic existent, montarea unor geamuri speciale pentru sere, realizarea instalaţiilor de climatizare şi irigaţie, precum şi dotarea cu echipamentele necesare. Lucrările de amenajare vor fi realizate de către asocierea Sowiens SRL - Ark Management Concept SRL - Structi Punct SRL, iar termenul de execuţie este de zece luni.

 

Citit 3420 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.