Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
3 comentarii

Deschiderea zonelor de promenadă şi a parcurilor, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi de distanţare socială, reprezintă una dintre cele mai importante măsuri stabilite în contextul stării de alertă de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat vineri de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.
Autorităţile precizează că locurile de joacă pentru copii şi spaţiile de fitness din parcuri rămân închise. În schimb, vor fi deschise cimitirele de pe raza municipiului Galaţi.
Începând de luni, 18 mai, se vor deschide ghişeele Primăriei municipiului Galaţi, însă accesul publicului va fi limitat la numărul de ghişee disponibile.

De luni, la Caziere se lucrează normal

Având în vedere încetarea stării de urgență, se reia programul de lucru cu publicul, în cadrul ghișeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală, cererile urmând a fi completate la ghișeu și documentele mai sus menționate, eliberate ”pe loc”. Totodată, oficiile de la Tecuci și Târgu Bujor își reiau activitatea pentru gălățenii din nordul județului de pe data de 25 mai. 

De luni, 18 mai, Serviciul Caziere din cadrul IPJ Galați revine la programul normal de lucrul cu publicul, astfel că se sistează procedura de transmitere prin email, de către persoanele fizice, a cererilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală. Polițiștii recomandă totuși ca, în limitele posibilului, să se evite îmbulzeala la ghișeu, mai ales când situația permite și comunicarea pe altă cale a informațiilor de cazier. 
”Pentru respectarea recomandărilor autorităților, de a limita, pe cât posibil, deplasarea în zone aglomerate, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar sau certificatul de integritate comportamentală, în vederea depunerii la dosare de concurs sau angajare la instituțiile publice sau organele de specialitate ale administrației publice, să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a copiei de pe registru, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nefiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea și respectiv eliberarea documentului”, precizează cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 
Nici cei care vor să susține examen pentru obținerea carnetului de conducere sau vor să schimbe permisul străin cu unul românesc nu trebuie să treacă pe la Caziere, eliberarea extrasului urmând a se realiza de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Galați, în baza acordului titularului pentru efectuarea verificărilor specifice.

Cum sunt deschise ghișeele

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Serviciul Caziere va funcționa, de luni, după următorul program cu publicul: 
luni, marți, joi, vineri: intervalul orar 9,00 – 13,00 
miercuri: intervalul orar 14,00 – 18,00 
 
La sediul Poliției Municipiului Tecuci, publicul va avea acces de pe 25 mai, după următorul program: 
luni, marți, joi, vineri: intervalul orar 9,00 – 11,00 
miercuri: intervalul orar 16,00 – 18,00 
 
La sediul Poliției Orașului Târgu Bujor, publicul va avea acces de pe 25 mai, după următorul program:
luni, marți, joi, vineri: intervalul orar  9,00 – 11,00 
miercuri: intervalul orar 16,00 – 18,00. 

S-au redeschis și halele industriale

O dată cu ”retrogradarea” stării de urgență la starea de alertă, s-au redeschis, începând din 15 mai, și halele din cadrul piețelor gălățene care fuseseră închise prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie. Conform unui comunicat remis de Administrația Piețelor Agroalimentare, s-au redeschis, de  ieri, Hala de carne din Piața Centrală și halele de produse  industriale din Piețele Centrală (inclusiv subsolul), Țiglina I și Micro 39. Programul de funcționare al acestora este de luni până vineri între orele 7,00 și 19,00, sâmbăta de la 7,00 la 15,00 și duminica de la 7,00 la 14,00.

 

 

Citit 4341 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:18

3 comentarii

 • postat de Mario Duminică, 17 Mai 2020 14:49 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  3

  F bine că s au deschis parcurile, faleza, poți lua aer, te poți relaxa, copii pot profita și ei de aceste oportunități, sunt în creștere și au nevoie de soare și aer proaspăt, dar vreau să le pun o întrebare, celor de la viața liberă, dacă se poate trăi fără bani... ptr că se pare că asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, angajați ai primăriei, ar fi tb să ia salariul pe 12 mai, deci la această dată în fiecare lună și nici până azi nu s au virat banii de la ministerul muncii, nici un comunicat, iar oamenii sunt lăsați să se chinuie, să se împrumute ptr a și plăti utilitățile, terapiile, care sunt destul de piperate, deci n ați putea afla ce se ntampla, cei de la viața liberă, deoarece acești oameni depind f mult de acești bani? Mulțumesc, o zi buna!

  Raportează
 • postat de Gradina Publica : Duminică, 17 Mai 2020 08:38 91.195.98.*** Link la comentariu
  1
  9

  ..daca tot veni vorba : in Gradina mai trebuiesc facute unele mici reparatii , la banci (si nu doar vopsite), vezi cele din zona de fitness si a meselor de tenis , unele felinare , repararea meselor de ping-pong , si ce este cel mai important poate anul acesta se pun in valoare acele jardiniere cu cadrul de lemn aduse DEMULT , din parcul Eminescu din centru ....SI CARE AU FOST ABANDONATE ,DIN PACATE, UNDEVA PRIN GRADINA.

  Raportează
 • postat de Anda Sâmbătă, 16 Mai 2020 01:50 5.13.249.*** Link la comentariu
  24
  10

  De Talcioc ce stiti?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro