Gabriela Talabă, prima româncă cu meciuri jucate în ”era Covid”

Gabriela Talabă, prima româncă cu meciuri jucate în ”era Covid”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățeanca Gabriela Talabă, locul 227 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare a carierei), este prima jucătoare din România ce a jucat într-un turneu (Saddlebrook, Florida), de la începutul pandemiei cu coronavirus. Turneul a fost unul demonstrativ, în care au fost angrenate jucătoare americance sau, cum este cazul Gabrielei, stabilite în SUA.

Gabriela Talabă a câștigat trei dintre cele patru meciuri disputate, astfel: 6-3, 7-6 (4) cu Alycia Parks (locul 363 WTA), 6-3, 6-4 cu Anastasia Nefedova (550 WTA), 6-4, 6-2 cu Sachia Vichery (158 WTA), iar înfrângerea a fost în fața jucătoarei Elizabeth Mandlik (528 WTA), scor 7-6 (1), 2-6, 10-0.

Condițiile de joc au fost în conformitate cu noile reguli de "distanţare", cam la fel cum se juca pe la primele turnee ITF de la Galați, iar pentru a se putea juca două meciuri în fiecare zi, seturile decisive au fost de fapt tie-break până la 10. ”Fără copii de mingi, doar un arbitru de scaun, o persoană care nota scorul pentru livescore, un set de mingi pentru fiecare jucătoare când servește, ne atingem doar rachetele la final în loc să dăm mâna, iar spectatori au fost doar membrii familiilor noastre”, ne-a spus Gabriela care au fost condiţiile în care s-au desfășurat meciurile. ”De asemenea, noi luăm deciziile dacă mingea a fost în teren sau nu, iar arbitrul de scaun ne putea corecta dacă cealaltă jucătoare avea dubii”, a mai precizat aceasta.

”A fost o mare bucurie că am început să joc din nou”, a mai spus gălățeanca. Pentru aceasta, ultima competiție înaintea suspendării circuitului a fost cea de la Irapuato (Mexic), când se calificase în sferturile de finală ale turneului ITF de 25.000 de dolari, apoi competiţia a fost întreruptă.

 

Citit 2961 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.