Coronavirusul se transmite comunitar în tot judeţul. Creşte numărul îmbolnăvirilor

Coronavirusul se transmite comunitar în tot judeţul. Creşte numărul îmbolnăvirilor
Până acum au decedat şase persoane fără istoric epidemiologic
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

În contextul în care cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus sunt în continuă creştere, autorităţile gălăţene fac apel la cetăţeni să respecte normele de igienă şi de distanţare socială şi să poarte mască de protecţie.

Respectarea acestor reguli este cu atât mai importantă când se discută despre o transmitere comunitară a virusului. Iar la Galaţi, această transmitere comunitară este vizibilă, mai ales că s-au înregistrat şi decese printre cei care nu au istoric epidemiologic. Mai exact, până acum, la Galaţi au decedat 86 de persoane, şase dintre ele fiind fără link epidemiologic.

"Au fost 86 de persoane decedate - trei cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, şapte cu vârste între 51 şi 60 de ani, nouă cu vârste între 61 şi 70 de ani, 27 cu vârste între 71 şi 80 de ani, 34 cu vârste între 81 şi 90 de ani şi şase cu vârste între 91 şi 100 de ani. Avem peste 79 la sută dintre decedaţi care au peste 70 de ani. Practic, sub 70 de ani au fost 19 persoane. Numărul mare de persoane decedate la Galaţi este de fapt generat de beneficiarii din cele două cămine de bătrâni - "Sf. Ilie" şi "Sf. Spiridon", unde au murit 67 de oameni. Din totalul de 86 de persoane, doar şase nu au avut link epidemiologic, practic este acea transmitere comunitară despre care am vorbit permanent şi de fiecare dată am făcut apel către populaţie să respecte normele de igienă şi de distanţare socială", a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Din păcate, vorbim de transmitere comunitară inclusiv în mediul rural, acolo unde locuiesc foarte multe persoane din categoria vulnerabilă. "Au început să apară cazuri răzleţe, tot pe această transmitere comunitară, în judeţ. Am avut cazuri la Piscu, Lieşti, Ghidigeni, Pechea, Şendreni, Tecuci. Este o transmitere comunitară, dar nu este una explozivă, iar în urma anchetelor epidemiologice se pot vedea foarte clar că au existat contacţi, persoane care nu au respectat normele de distanţare. În continuare apar cazuri noi, riscul foarte mare îl reprezintă apariţia virusului în mediul rural, aici fiind persoane în vârstă, cele mai vulnerabile", a adăugat prefectul, care a atras atenţia asupra faptului că "trebuie să fim atenţi pentru că viaţa noastră nu mai are cum să fie ca înainte de februarie 2020".

Aşadar, autorităţile ne sfătuiesc să respectăm cu stricteţe regulile de igienă şi de distanţare socială şi să purtăm mască de protecţie, pentru a evita răspândirea virusului.

CITEȘTE ȘI: Infectări cu coronavirus în judeţul Galaţi - BILANȚ 21 iunie 2020

Citit 11240 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2020 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.