Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean este plină. 20 de noi îmbolnăviri de coronavirus
Foto: Marian Calestru

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean este plină. 20 de noi îmbolnăviri de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, luni, încă 20 de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.279.

Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 798 au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat încă un deces al unei persoane infectate cu coronavirus. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 103.

Problema gravă este că la Spitalul Județean nu mai sunt locuri în secția de Terapie Intensivă, acolo unde toate cele șapte paturi destinate pacienților Covid sunt ocupate. De asemenea,  este ocupat şi singurul pat cu aparat de ventilație de la Spitalul CFR. Acesta este motivul pentru care, în timpul vizitei de la Galați, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a discutat cu prefectul pentru ca în orașul nostru să fie trimisă o unitate mobilă de Terapie Intenvisă. "Am discutat cu domnul prefect și cu șeful ISU necesitatea din teren, precum și a acelui TIR de terapie intensivă. Vom evalua situația și, dacă este necesar, după-amiază (n.r. - luni) vom dirija la Galaţi acest TIR, care va fi gestionat de ISU și de personalul din Spitalul Județean", a explicat Nelu Tătaru.

Minsitrul Sănătății a ținut să precizeze și faptul că va ancheta situația aparatului de testare de tip Real Time PCR de la Spitalul de Boli Infecțioase, aparat trimis la Galați prin Unifarm. "Este o relație a spitalului cu Unifarm, urmezaă să o investigăm și noi. Investigăm și cum acel Real Time PCR a ajuns acolo. Știu că există un astfel de aparat și la Spitalul Județean, are o capacitate de 64 de teste pe zi, dar sunt și laboratoare private care intră în programul de deceontare pentru fiecare test în parte", a adăugat ministrul.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 11.533 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 113 mai multe faţă de raportarea de duminică.

Autoritățile recomandă, în continuare, respectarea regulilor de distanțare socială, purtarea măștilor de protecție și evitarea locurilor aglomerate.

Citit 4344 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.