Primul pacient cu Covid-19 operat la Spitalul Județean, pentru a-i fi salvată viaţa

Primul pacient cu Covid-19 operat la Spitalul Județean, pentru a-i fi salvată viaţa
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Premieră la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați. Deși unitatea medicală nu este dedicată pacienților cu coronavirus, aici fiind internați doar pacienții în stare extrem de gravă, în cursul zilei de ieri medici de aici au operat primul pacient infectat cu acest virus. Deși s-a solicitat transferul pacientului, medicii gălățeni au decis să intre în sala de operație pentru a-i salva acestuia viața.

Pacientul, în vârstă de 40 de ani, a ajuns la Spitalul Județean Galați cu ocluzie intestinală, starea sa de sănătate fiind foarte gravă. Testul pentru depistarea coronavirusului a ieșit pozitiv, astfel că ar fi fost necesar transferul pacientului într-o unitate sanitară suport Covid. Cum, în această perioadă, transferul pacienților cu coronavirus se face doar cu acordul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) de la București, conducerea Spitalului Județean a urmat protocolul. Pentru că nu a fost identificat rapid un spital suport Covid în care să se poată efectua operația, medicii gălățeni au decis să intre cu pacientul în sala de operație.

"Pacientul de 40 de ani, cu ocluzie intestinală, pozitiv la coronavirus, a fost operat în Spitalul Județean Galați, spital non-Covid, deoarece prin CNCCI nu a fost găsit niciun loc la spitalele suport Covid din țară pentru a se efectua această intervenție chirurgicală. Cadrele medicale din Spitalul Județean au luat decizia de a-l opera de urgență, pentru a nu pune în pericol viața pacientului", se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Galați.

Acesta a fost primul pacient infectat cu coronavirus care a fost operat în Spitalul Județean, unitate medicală care nu tratează decât pacienții infectați aflați în stare extreme de gravă, aceștia fiind internați în secția specială de terapie intensivă. În acestă secție de ATI-Covid sunt internați șapte pacienți, unul dintre ei fiind venit, prin transfer, de la Spitalul din Râmnicu Sărat. Transferul a fost dispus chiar de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, centru care ar fi trebuit să găsească, rapid, o soluție și pentru pacientul de 40 de ani.

Trebuie precizat că la Spitalul Județean mai sunt infectate cu coronavirus doar 34 de cadre medicale, dintr-un total de 193, celelalte 159 fiind declarate vindecate.

Citit 5933 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.