Prefectul face apel la aplicarea legii și stoparea abuzurilor

Prefectul face apel la aplicarea legii și stoparea abuzurilor
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Sesizat, de către o serie de jurnaliști din presa locală, despre situația juridică a candidatului la funcția de primar al municipiului Galați, pe listele Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal), Picu Apostol Roman, ales în funcția de consilier local în anul 2016 pe listele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), în prezent viceprimar în funcție al municipiului Galați, actualul prefect al județului, Gabriel-Ioan Avrămescu, a reacționat pentru cotidianul ”Viața Liberă”.

”În cazul de față, conform Codului Administrativ, art. 204, alineatele 2 (litera j) și 5 punctează foarte clar că prefectul trebuie informat cu privire la pierderea calității de membru al partidului politic pe ale cărui liste a fost ales consilierul local sau județean. Țin să precizez că la Instituția Prefectului nu a ajuns o astfel de informare și, ca atare, solicit public celor care acum sunt foarte ocupați să se promoveze în campania electorală să respecte legea și să comunice Prefecturii aceste schimbări politice!”, a precizat Gabriel Avrămescu.

Totodată, prefectul atrage atenția asupra faptului că este inadmisibil să trăim în zilele noastre astfel de situații. ”Când chiar cei mai importanți oameni ai comunității încalcă legea, atunci se nasc întrebări fără răspuns, instituțiile își pierd credibilitatea, iar întreaga comunitate își pierde spiritul unitar”, a adăugat Gabriel Avrămescu pentru ”Viața liberă”. Aceste întrebări ar putea primi un răspuns din partea secretarului general al Primăriei, Radu Octavian Kovacs și de la ultimul lider gălățean al UNPR cunoscut de noi, Eugen Chebac.

Citit 5425 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.