Mai puține teste, dar mai multe infectări

Mai puține teste, dar mai multe infectări

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, marți, încă 17 rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 3.628.

Numărul infectărilor este mai mare față de cel de luni, în condițiile în care au fost făcute mai puține teste pentru depistarea virusului.
Din fericire, nici în ultimele 24 de ore nu au fost raportate decese printre cei infectaţi cu Covid-19, numărul total al deceselor rămânând astfel 167.
Numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a crescut față de raportarea de luni. Astfel, în secția de Terapie Intensivă sunt internate opt persoane, cu una mai mult față de raportarea de luni, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.
De asemenea, marți, în urma retestărilor, nouă gălățeni au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.
De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 27, ajungând astfel la 3.162.
Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 1.451 de gălățeni au fost obligați să stea, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu. Alți 2.050 de gălățeni au fost în carantină, tot pentru 14 zile. Conform datelor DSP, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut marți cu 67,  astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 91 de persoane. A scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care mai sunt în carantină este de 400, cu doi mai puțin față de raportarea de luni.
De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 32.932 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 138 mai mult față de raportarea de luni. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

51 de români au decedat în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până pe 15 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 105.298 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Datele referitoare la persoanele declarate vindecate nu au fost transmise de autorități, acestea nefiind disponibile din cauza unor modificări tehnice efectuate la aplicația de centralizare a datelor.

Față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 591 de persoane au fost reconfirmate.
 Până acum, 4.236 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 14-15 septembrie, au fost înregistrate 51 de decese (28 de bărbați și 23 de femei). Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, un deces la categoria 40-49 de ani, şase decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani. 49 dintre decesele înregistrate au fost ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități și pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.881. Dintre acestea, 460 sunt internate în secțiile de terapie intensivă.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.110.024 de teste. Dintre acestea, 21.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.
Pe teritoriul României, 10.879 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.748 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.014 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată sunt cinci persoane.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 404 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.450 de lei, și au constatat patru infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor.

Citit 938 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 16:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro