Cinci gălățeni, infectați cu coronavirus, au decedat în ultimele 24 de ore

Cinci gălățeni, infectați cu coronavirus, au decedat în ultimele 24 de ore
Rata de infectare rămâne crescută
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE Cinci gălățeni, infectați cu coronavirus, au decedat în ultimele 24 de ore

Rata de infectare rămâne extrem de ridicată în județul Galați. Conform datelor oficiale, în urma testelor efectuate pentru depistarea Covid-19, 10 de persoane au primit, sâmbătă, rezultate pozitive. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi informează că numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 4.022. Numărul mic de infectări vine în urma faptului că în ultimele 24 de ore au fost prelucrate doar 73 de teste.  

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, au fost raportate cinci decese printre cei infectaţi cu Covid-19. Astfel, numărul pacienților care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a ajuns la 179.

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a crescut în ultimele 24 de ore.  Astfel, șapte persoane, cu două mai mult față de raportarea de vineri, primesc suport respirator, fiind în stare gravă după ce s-au infectat cu coronavirus.

Trebuie remarcat şi faptul că, sâmbătă, în urma retestărilor, nouă pacienți au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 16, ajungând astfel la 3.436.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 10, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 64 de gălățeni. A scăzut însă, în ultimele 24 de ore, numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 269, cu nouă mai mult față de raportarea de vineri.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 36.555 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 73 mai multe față de raportarea de vineri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.


Încă 46 de gălățeni au fost testați pozitiv la coronavirus

Deși mai mic decât cel din ziua precedentă, numărul infectărilor din ultimele 24 de ore rămâne unul însemnat, mai ales că a scăzut și numărul de teste prelucrate. Conform datelor oficiale, în urma testelor efectuate pentru depistarea Covid-19, 46 de persoane au primit, vineri, rezultate pozitive. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi informează că numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 4.012.

Din fericire, în ultimele 24 de ore, nu a fost raportat niciun deces printre cei infectaţi cu Covid-19. Astfel, numărul pacienților care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas 174.

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a rămas neschimbat în ultimele 24 de ore.  Astfel, cinci persoane primesc suport respirator, fiind în stare gravă după ce s-au infectat cu coronavirus.

Trebuie remarcat şi faptul că, vineri, în urma retestărilor, 11 pacienți au fost reconfirmați cu infecție Sars-Cov-2.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 25, ajungând astfel la 3.420.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 11, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 54 de gălățeni. A crescut însă, în ultimele 24 de ore, numărul celor aflați în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este de 278, cu 85 mai mult față de raportarea de joi.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 36.482 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 338 mai multe față de raportarea de joi. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 6240 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2021 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.