174 de gălăţeni, confirmaţi cu coronavirus în 48 de ore. Rată de infectare extrem de mare

174 de gălăţeni, confirmaţi cu coronavirus în 48 de ore. Rată de infectare extrem de mare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, în weekend, încă 174 (99 - sâmbătă  și 75 - duminică) de rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al gălățenilor infectați cu Sars-Cov-2 a ajuns la 4.872.

Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare, mai ales că sunt cele mai mari de la începutul pandemiei și până acum. Asta arată că rata de infectare este una extrem de ridicată, iar acest lucru nu poate decât să confirme faptul că din ce în ce mai multe persoane nu respectă măsurile impuse de autorități.

Conform datelor noastre, municipiul Galați va depăși rata de incidență de 2 la mia de locuitori, fiind la un pas de noi restricții.

Din nefericire, în acest sfârșit de săptămână, au fost raportate și trei decese printre cei infectați cu coronavirus. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 187.

Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a crescut față de raportarea de vineri. Conform datelor oficiale, în secția de Terapie Intensivă sunt internate șapte persoane, cu două mai mult față de raportarea de vineri, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

De cealaltă parte, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 48 de ore cu 92 (73 - sâmbătă și 19 - duminică), ajungând astfel la 3.948.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 48 de ore, cu 30 (16 - sâmbătă  și 14 - duminică), astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 83 de gălățeni. A crescut însă numărul celor care se află în carantină. După ce, sâmbătă, 51 de gălățeni au finalizat perioada de 14 zile, DSP Galați a anunțat, duminică, că alte 122 de persoane au intrat în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este acum de 322, cu 71 mai mulţi față de raportarea de vineri.

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 41.906 teste pentru depistarea coronavirusului, cu 665 (445 - sâmbătă  și  220 - duminică) mai multe față de raportarea de vineri. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 3891 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.