Ucis de prietenul cu care a băut şi care l-a găzduit

Ucis de prietenul cu care a băut şi care l-a găzduit
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Crimă absurdă într-o localitate din nordul judeţului, acolo unde sărăcia se împleteşte cu violenţa provocată de consumul exagerat de alcool. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a pierit de mâna celui mai bun prieten. Aflat sub influenţa alcoolului, criminalul şi-a abandonat victima în frig, cadavrul fiind găsit în stradă. Anchetatorii cred că cel ucis a făcut tot posibilul să îşi salveze viaţa, dar cel care îi fusese amic şi prieten de pahar nu i-a dat nicio şansă. 

Unul în groapă, altul în arest, şi posibil în puşcărie pentru următorii zece ani. Este deznodământul unei prietenii între doi bărbaţi din satul Pleşa, de pe lângă Bereşti, care în urmă cu câteva zile au finalizat dramatic un chef stropit cu prea multă băutură. Cei doi s-au întâlnit în după-amiaza zilei de sâmbătă în casa celui care avea să devină criminal şi s-au pus pe băut. Au consumat suficient de mult alcool cât musafirul să nu mai aibă nici puterea şi nici cheful să se mai ducă acasă. Prietenul s-a oferit să-l găzduiască, să doarmă la el, lucru pe care bărbatul în vârstă de 39 de ani l-a şi făcut. Nu a mai apucat însă dimineaţa, pentru că, din nu se ştie ce motive şi sub influenţa licorilor lui Bachus, gazda i-a pus gând rău. L-a lovit cu o lopată în cap, provocându-i răni grave, care însă nu l-au răpus. A încercat să scape, aşa cum aveau să stabilească ulterior criminaliştii, care au găsit casa şi curtea criminalului pline de sânge. Victima s-a târât efectiv din casă ca să fugă de furia gazdei şi chiar să ceară ajutor, dar, ajuns în stradă, nu a mai rezistat. A rămas toată noaptea în frig, pe uliţă, dimineaţă fiind găsit mort. "Vecinii au fost cei care l-au găsit pe stradă pe bărbatul decedat şi au anunţat poliţia. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, care a identificat urme de sânge în locuinţă, în curte, în grajd, pe poartă şi pe asfalt. Victima era decedată, prezentând urme de violenţă în zona capului, un traumatism cranian care îi provocase o hemoragie puternică, şi hipotermie", a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Criminalul a negat

În faţa dovezilor şi reţinut la faţa locului, presupusul criminal a negat că şi-ar fi lovit prietenul şi că l-ar fi lăsat să zacă în frig, o noapte întreagă. Anchetatorii au găsit totuşi destule probe cât să reconstituie firul poveştii. El a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor şi prezentat luni, 23 noiembrie, judecătorilor de la Tribunalul Galaţi. Aceştia au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori şi l-au trimis pe suspect în spatele gratiilor, pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă cel puţin zece ani de închisoare. 

Citit 11595 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.