Tecuciul își dorește crearea propriului Parc Industrial

Tecuciul își dorește crearea propriului Parc Industrial
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie, a Consiliului Local Tecuci se află și un proiect de hotărâre privind participarea municipiului din nordul județului ca membru fondator la constituirea şi funcţionarea unui parc industrial pe amplasamentul din incinta fostei UM 01589, pe o suprafață de minimum cinci hectare.

În preambulul hotărârii, se arată că municipiul Tecuci se află amplasat într-o zonă eminamente agrară, fiind un important nod comercial, la intersecţia drumurilor ce fac legătura între Suceava și Constanţa, pe de o parte, respectiv între Bucureşti și Albiţa, pe de altă parte. Industria şi serviciile create şi dezvoltate în municipiu au ţinut cont de aceste aspecte. Din păcate, economia municipiului Tecuci a fost afectată de schimbările politico-economice din perioada de după decembrie 1989, cu impact semnificativ asupra nivelului de trai al populaţiei. Privatizarea industriei nu a condus la o dezvoltare socio-economică sperată de majoritatea locuitorilor, fapt ce a condus şi la migrarea populaţiei spre zone ale căror proiecte economice au vizat şi o creştere a nivelului de trai. Una din măsurile economice adoptate de autorităţile administrative a fost constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale cu rezultate foarte bune pe termen lung, de exemplu Cluj, Braşov, etc.

La rândul său, primarul Lucian Costin, inițiatorul proiectului, a precizat pe pagina de Facebook că ”dacă proiectul va fi aprobat, și nu văd aici niciun impediment, Municipiul Tecuci devine membru fondator în viitorul Parc Industrial ce va fi creat. Amplasamentul propus este propice pentru dezvoltarea de activități economice, dispune de multe posibilităţi, are acces direct la calea ferată, este în apropierea drumului european Tişiţa - Albiţa, are acces facil la reţelele de utilităţi publice (apă, canal, gaze, electrice). Șansa de dezvoltare a orașului nostru o reprezintă stimularea investițiilor, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și crearea de noi locuri de muncă, bine plătite, iar înființarea acestui parc industrial este primul pas în această direcție”.

Contactat de cotidianul nostru, edilul tecucean a adăugat că își dorește foarte mult ca această hotărâre să obțină acordul consilierilor locali, având în vedere ca, ulterior, să se depună toate eforturile pentru obținerea finanțărilor necesare și atragerea de investitori.

Dincolo de decizia pe care o vor lua aleșii locali din Tecuci, nu trebuie să uităm că și la Galați există un Parc Industrial, pe o suprafață de aproape 22 de hectare, dar acesta funcționează mai mult pe... hârtie.

Citit 2263 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2021 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.