Ce lucrări se execută la Pasajul „Dunărea”
Foto: Marian Calestru

Ce lucrări se execută la Pasajul „Dunărea”
Intervenţie în derulare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Pe 20 noiembrie, acum aproape trei luni, am semnalat, pentru prima dată, că la intrarea în Pasajul "Dunărea" dinspre Romarta, tavanul este puternic umezit, iar tencuiala a crăpat şi se desprinde. Între timp, problema s-a agravat şi locul arată ca la intrarea într-o grotă. Vestea bună este că, la începutul săptămânii, am observat o schelă în interiorul pasajului.

Am fost curioşi să aflăm dacă au fost, în sfârşit, identificate problemele care au afectat tavanul pasajului. De asemenea am întrebat Primăria Galaţi ce lucrări se desfăşoară în acest moment acolo, cine le execută, când au început şi când trebuie să se finalizeze. Mai mult, am cerut să ni se spună care este soluţia identificată pentru ca tavanul pasajului să fie protejat de intemperii.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră privind Pasajul "Dunărea" vă informăm că este vorba despre infiltrații ale apei, iar situația apărută va fi remediată exclusiv pe cheltuiala constructorului, firma Tancrad, lucrarea fiind în garanție. S-a intervenit în vederea remedierii din momentul în care s-au observat aceste probleme, iar soluția tehnică presupune injectarea de substanțe care să nu mai permită infiltrarea apei, cu precizarea că durata intervențiilor poate fi influențată de condițiile meteo, pe lângă alte proceduri tehnice necesare. Precizăm că garanția se va prelungi cu perioada necesară lucrărilor de remediere", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei.

Reamintim că Pasajul "Dunărea" a fost redeschis traficului pietonal pe 27 august 2020. Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL s-a ocupat de proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare. Prețul cu TVA pentru cele două copertine a fost de 814.340,16 lei, cuprins în contractul de 2.286.161,64 de lei cu TVA pentru modernizarea pasajului.

Citit 4836 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Februarie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.